Ένα τεράστιο χαρτογκράφιτι στο Καλλιμάρμαρο

Μήνυμα αλληλεγγύης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

LIFOTEAM 27.9.2013 | 18:55

 

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, η ActionAid καλεί όλους τους Αθηναίους στο Καλλιμάρμαρο για να φτιάξουν όλοι μαζί ένα πρωτότυπο χαρτογκράφιτι. Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι επισκέπτες θα μπορούν να προσθέσουν το δικό τους οριγκάμι σε ένα πολύχρωμο μήνυμα αλληλεγγύης.

 

Με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, η ActionAid κάλεσε τη γνωστή Γαλλίδα καλλιτέχνη Mademoiselle Maurice, η οποία δημιουργεί προσωρινά γκράφιτι φτιαγμένα από διπλωμένα χρωματιστά χαρτιά. Τα οριγκάμι αυτά τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρουν ένα μήνυμα ή γεμίζουν με χρώμα τις πόλεις. Η Mademoiselle Maurice θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο έργο με χιλιάδες πολύχρωμα οριγκάμι.

 

Με την καθοδήγηση της, όσοι έρθουν στο Καλλιμάρμαρο θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν κι εκείνοι απλά σχέδια που θα συνθέσουν το τελικό έργο. Στο τέλος της δράσης θα βγουν φωτογραφίες που θα αποτυπώσουν το εφήμερο αυτό έργο τέχνης. Στη συνέχεια θα αφαιρεθούν τα διπλωμένα χαρτάκια για να μείνει το μνημείο ανέπαφο.