Νύχτες στην Αθήνα

Πώς περνάς τις νύχτες σου; / Τα πάρτι, τα live, τα new entries.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ 2.10.2013 | 19:50

 

ΤΟ ΠΑΡΤΙ: Maurice Fulton.

Νύχτες στην Αθήνα

Το Pixi, το hot spot της περασμένης σεζόν, ξανανοίγει τις πόρτες του αυτή την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Αν και σε κεντρικό σημείο της –αμφιβόλου πια αισθητικής– γειτονιάς του Γκαζιού, το Pixi εντυπωσίασε, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει θετικά σχόλια και από το mainstream και το εναλλακτικό κοινό της πόλης. Στους πρώτους άρεσε ο καλαίσθητος χώρος και η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και στους δεύτερους τα σοβαρά ονόματα της ξένης και εγχώριας ηλεκτρονικής μουσικής που παρέλασαν από τα decks του. Με το ίδιο σκεπτικό, ο Αμερικανός Maurice Fulton κλήθηκε να ανοίξει τη χειμερινή σεζόν. Όπως θα θυμούνται όσοι τον είχαν ξανακούσει πριν από κάποια χρόνια στο Yoga Bala, ως καλεσμένο των Outro, ο Fulton φημίζεται για άκρως χορευτικά DJ sets, τα οποία διανθίζονται από χαμένα boogie, disco, dance-punk, φουτουριστικά διαμάντια. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Dynamons και θα κλείσει ο Blue Lagoon. 

Pixi, Πέμπτη 3/10, 23:00, Ευμολπιδών 11, Γκάζι, 210 3423751.

 

 

ΤΟ LIVE: Singapore Sling.

Νύχτες στην Αθήνα

Έρχονται από τη μακρινή Ισλανδία, τη μουσική παραγωγή της οποίας ζηλεύουν πολλοί στην Ελλάδα – και δικαιολογημένα, αν σκεφθεί κανείς πόσα πασίγνωστα συγκροτήματα κατάγονται από αυτό το μικρό νησί-κράτος των 350.000 κατοίκων. Αν και γεννημένοι, λοιπόν, κάπου στη μέση του Ατλαντικού ωκεανού, οι Singapore Sling εμπνεύστηκαν το όνομά τους από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από την cult ταινία του Νίκου Νικολαΐδη, Singapore Sling (1990). Το συγκρότημα μετρά ήδη 13 χρόνια ζωής και 6 άλμπουμ. Η μουσική τους, που θα την ακούσουμε ζωντανά πρώτη φορά στην Ελλάδα, περιγράφεται ως μια μείξη post punk με psychedelia και, γενικά, τους συγκρίνουν με τους Velvet Underground και Jesus And Mary Chain.

AN club, Πέμπτη 3/10, 21:00, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, 210 3305056.

 

 

NEW ENTRY: Sixteen.

Νύχτες στην Αθήνα
 

Το Sixteen είναι η τελευταία άφιξη στο Χαλάνδρι, αν και μιλάμε για μια γειτονιά όπου το «νέο» έχει πολύ μικρή διάρκεια. Το Sixteen bar κινείται καλά στη δοκιμασμένη φόρμουλα της περιοχής: όμορφη διακόσμηση, καλά κοκτέιλ, mainstream μουσική, ωραίος κόσμος. Το θέμα, όμως, είναι ότι από τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των μπαρ της περιοχής πουλάει ουσιαστικά το ίδιο προϊόν, αναγκαστικά θα προσελκύει τον ίδιο κόσμο, βάζοντας σιγά-σιγά μια ταμπέλα στην περιοχή που θα αναγκάσει πολλούς να την αποφεύγουν στο προσεχές μέλλον. Ο καιρός θα δείξει, αλλά είναι κρίμα το Χαλάνδρι να εξελιχθεί όπως άλλες γειτονιές, που αλλιώς ξεκίνησαν και αλλιώς κατέληξαν. Ως προς το Sixteen, και μόνο ο έξυπνος και πολυεπίπεδος χώρος κερδίζει τις εντυπώσεις, με βασικό του όπλο το πραγματικά πολύ ωραίο και πρακτικό μπαρ του.  Έξυπνη ιδέα, επίσης, τα «aftershopping» πάρτι τα Σάββατα που ξεκινούν από τις 4 το μεσημέρι, με τον (συν)ιδιοκτήτη Σάββα Πούμπουρα στην επιμέλεια της μουσικής.

Πλάτωνος 16, Χαλάνδρι, 210 6801616.

 

 

Πώς περνάς τις νύχτες σου;

 

Την περασμένη εβδομάδα σκεφθήκαμε να σας ρωτήσουμε μερικά πράγματα για το πώς φλερτάρετε τις νύχτες στα μπαρ της πόλης. Στο μικρό γκάλοπ που αναρτήθηκε στο website μας απάντησαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, πάνω από 2.000 άτομα! Τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά. Καταρχάς, και ευτυχώς για τα νυχτερινά μαγαζιά, το 73% των ερωτηθέντων βγαίνει τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα. Οι περισσότεροι προτιμάτε τα Εξάρχεια και το Μοναστηράκι και έπονται Γκάζι και πλατεία Αγ. Ειρήνης. Αν και κατά τη διάρκεια του φλερτ οι περισσότεροι από εσάς δεν χρησιμοποιείτε ατάκες, ωστόσο έχετε ακούσει πολλές: «Έχεις πιει αρκετά ή να έρθω σε καμιά ώρα;» ή «Θες να γίνεις η Khaleesi μου;», «Κοπελιά, έχεις χάρτη, γιατί χάθηκα όταν σε είδα», «Μήπως σε λένε Gillette; Γιατί είσαι ό,τι καλύτερο για τον άνδρα», μέχρι δηλώσεις του τύπου «Αν ήμουν κοπέλα, θα ήθελα να ήμουν εσύ», παρακλήσεις του στυλ «Σταμάτα να χαμογελάς, ζαλίζομαι» και οξεδερκείς παρατηρήσεις: «Είσαι πολύ ευλύγιστη». Στις μέρες μας δίνουμε πιο εύκολα το facebook από το τηλέφωνο, ενώ υπάρχει και ένα 9% που δίνει το e-mail του. Και μετά αρχίζουν τα πιο πικάντικα. Το 84% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα έβγαινε ραντεβού με έναν άγνωστο που γνώρισε σε μπαρ, αλλά το 65% δηλώνει απαισιόδοξο για την κατάληξη της σχέσης που θα προκύψει. Το 38% των ανθρώπων που απάντησαν στο γκάλοπ έχουν κάνει one night stand, με μόλις το 5% να δηλώνει ότι το έχει μετανιώσει. Τέλος, τον τίτλο του πιο σέξι επαγγέλματος σε μπαρ παίρνει, όπως πολλοί θα περίμεναν, ο/η μπάρμαν/μπαργούμαν, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους DJs και στη μακρινή τρίτη τους σερβιτόρους.

 

 

Club opening night @ six d.o.g.s

Νύχτες στην Αθήνα
 

Την Παρασκευή που μας πέρασε έκανε εγκαίνια και το κλαμπ του six d.o.g.s, δίνοντας μια αίσθηση για το τι θα ακολουθήσει αυτήν τη σεζόν. Τη βραδιά ξεκίνησαν ο Anestie Gomez και η K.atou με minimal house και techno μουσικές και συνέχισαν οι Lostra, Pan, Tolis Q και Lex.