Γαστρονομικές διαδρομές στο κέντρο της πόλης

Οι Ανοικτοί Περίπατοι των Atenistas συνεχίζονται.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΨΑΣΚΗΣ 18.10.2013 | 12:57

Γαστρονομικές διαδρομές στο κέντρο της πόλης

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των Open Walks, των Ανοιχτών Περιπάτων που διοργανώνουν οι Atenistas, η κλειστή αγορά του κέντρου σηκώνει ρολά για πέντε ώρες (11.00-16.00) καλώντας τους Αθηναίους σε μια μοναδική γαστρονομική περιπλάνηση γεμάτη γνώριμες γεύσεις και παραδοσιακές μυρωδιές της πόλης. Ξηροί καρποί, μέλι, παξιμάδια, ζυμωτό ψωμί, παραδοσιακά γλυκά και μεζέδες, παγωτό και λουκουμάδες, σπάνια βότανα, φρέσκος καφές, και λικεράκια θα εναλλάσσονται σε μια διαδρομή διαφορετική από τις άλλες.

 

Σχεδιασμένη να ενώνει νοητά δύο ιστορικές πλατείες της Αθήνας, η διαδρομή περνά από μερικά από τα πιο ιστορικά μαγαζιά της πόλης και όχι μόνο. H αρχή γίνεται από το Σύνταγμα και τα Αριστοκρατικόν (Βουλής 7), Μητροπολιτικόν (Βουλής 39) και Πνύκα (Πετράκη 24), συνεχίζεται στο Περί Λέσβου (Αθηνάς 27), χάνεται στους δρόμους γύρω από τη Βαρβάκειο Αγορά με τα Ελιξήριο (Ευριπίδου 41), Μιράν (Ευριπίδου 45), Γιαννιώτικο (Σωκράτους 2), Στου Μεϊδάνη (Σωκράτους 3), Αριάνα (Θεάτρου 3), Κληματαριά (πλ. Θεάτρου 2), Μόκκα (Αθηνάς 44), Ξηροί καρποί Βορριάς (Ευριπίδου 22), Κρίνος (Αιόλου 87), Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής (Αριστείδου 11), Ζαφόλιας (Σοφοκλέους 17), Φωλιά του Μελιού (Στρέιτ 1), Λημνία Γη (Σοφοκλέους 18), Μπάχλας (Σοφοκλέους 25), Ποτοποιία Πολυκαλάς (Κλεισθένους 7), και καταλήγει στην Ομόνοια και στον Κτιστάκη (Σωκράτους 59) και τη Στάνη (Κοτοπούλη 10). Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί μ’ ένα γλέντι OWA με ζωντανή μουσική στο Καφενείο των Μουσικών (Σατωβριάνδου 29).

 

Όποιος επιθυμεί, δεν έχει παρά να πάρει τον χάρτη από το σημείο εκκίνησης ή από κάποιο από τα καταστήματα και να περιηγηθεί στα μαγαζιά που θα είναι ανοικτά ειδικά για την περίσταση και θα παρουσιάζουν/κερνούν τα καλούδια τους.

 

www.atenistas.org

 

Γαστρονομικές διαδρομές στο κέντρο της πόλης