Αρνήθηκε η Σ. Αραβία να γίνει μη μόνιμο μέλος του Σ.Α του ΟΗΕ

Αρνήθηκε η Σ. Αραβία να γίνει μη μόνιμο μέλος του Σ.Α του ΟΗΕ Facebook Twitter
1

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα πως αρνείται να αποτελέσει μη μόνιμο μέλος του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μάλιστα, η παραίτησή της ήρθε εντελώς απροσδόκητα, επειδή η υποψηφιότητα της ήταν  γνωστή πολύ καιρό πριν και είχε υποστηριχθεί ένθερμα από τα περισσότερα μουσουλμανικά κράτη αλλά και τις ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά, που παραιτείται χώρα από μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας λίγη ώρα μετά την εκλογή της από την Γενική Συνέλευση. Η πρώτη φορά στην στην 67χρονη ιστορία του ΟΗΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Σ.Α εισέρχονται κράτη, ως μη μόνιμα, με κυλιόμενες αλλαγές. Τώρα, ήταν η σειρά της Σαουδικής Αραβίας, που ωστόσο αρνήθηκε επικαλούμενη ότι το σώμα έχει «δύο μέτρα και σταθμά» τα οποία δεν διευκολύνουν καθόλου την ειρηνική επίλυση διεθνών διενέξεων και πολέμων.

«Το βασίλειο θεωρεί ότι η μέθοδος λειτουργίας και τα δύο μέτρα και σταθμά του Συμβουλίου Ασφαλείας του στερούν τη δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του σε σχέση με την παγκόσμια ειρήνη», ήταν η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Μάλιστα, το υπ.εξωτερικών της χώρας, είπε ότι η Σ. Αραβία θα διατηρήσει την άρνησή της μέχρι να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, χωρίς όμως να εξηγήσει ποιες είναι αυτές.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM