Μπερλουσκόνι: «Τα παιδιά μου αισθάνονται, σαν τις εβραϊκές οικογένειες επί Χίτλερ»

Μπερλουσκόνι: «Τα παιδιά μου αισθάνονται, σαν τις εβραϊκές οικογένειες επί Χίτλερ» Facebook Twitter
0

Με έναν άστοχο παραλληλισμό θέλησε να δώσει έμφαση στις δυσκολίες που περνά η οικογένεια του, εξαιτίας των δικών του διώξεων και καταδικών, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μιλώντας στον γνωστό δημοσιογράφο της RAI Μπρούνο Βέσπα για το νέο βιβλίο του που συνδέεται με την πρόσφατη πολιτική ιστορία της Ιταλίας, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας είπε:«Τα παιδιά μου λένε ότι αισθάνονται όπως πρέπει να ένιωθαν οι εβραϊκές οικογένειες στην Γερμανία επί των ημερών του Χίτλερ. Πέφτουν όλοι πάνω μας».

Η σύγκριση του καβαλιέρε της ζωής των παιδιών του με αυτήν των Εβραίων επί Χίτλερ, προκάλεσε την αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας της Ιταλίας. «Πρόκειται όχι μόνο για έναν άτοπο παραλληλισμό, αλλά και για μια βαριά προσβολή της μνήμης όλων εκείνων οι οποίοι στο παρελθόν έχασαν κάθε δικαίωμα και στο τέλος της τραγικής εκείνης περιόδου την ίδια τους τη ζωή» δήλωσε ο Ρέντσο Γκατένια, πρόεδρος της κοινότητας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM