Η σχέση του Έλληνα με την μπίρα φαίνεται να αλλάζει και από καλοκαιρινό ποτό γίνεται επιλογή για όλες τις εποχές. Οι μικροζυθοποιίες, διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα, δίνουν το παρών αλλάζοντας την κουλτούρα για την μπίρα. Πολλές οι ελληνικές επιλογές. Ακόμα και όσοι δεν ήταν φανατικοί της μπίρας έχουν αρχίσει να ψάχνονται.
Με 45 ετικέτες μπίρας και ένα μενού με πολλές μεσογειακές επιλογές έκανε το ντεμπούτο του το Athens Beer στο Σύνταγμα. Πέτρα, ξύλινοι πάγκοι και ρουστίκ διακοσμητικές πινελιές συνθέτουν τον χώρο του καινούργιου εστιατορίου με πρωταγωνιστή την μπίρα. Στην πραγματικότητα είναι ένα all day μαγαζί που σερβίρει καφέ από το πρωί, μπίρα, αλλά καλύπτει και τη μεσημεριανή πείνα του εργαζόμενου.
Επέλεξα μια αρωματική Septem με δροσιστική οξύτητα, ελαφριά πικράδα και νότες καραμέλας και λουλουδιών στην επίγευση. Για συνοδευτικό διάλεξα μπρουσκέτες ψημένες στον φούρνο με μοτσαρέλα, φρέσκια ντομάτα και πέστο βασιλικού (€5,5). Ο κατάλογος προτείνει από σπαγγέτι Ναπολιτέν (€6), ριζότο λαχανικών (€7) μέχρι παραδοσιακό κότσι στη λαδόκολλα (€16), και για συνοδευτικό της μπίρας μεσαία ποικιλία κρεατικών (€16). Για τους μη μυημένους στα της μπίρας, στον κατάλογο με τις ετικέτες παρουσιάζονται τα γευστικά χαρακτηριστικά τους.