Πόσα παίρνουν οι βουλευτές

Πόσα παίρνουν οι βουλευτές Facebook Twitter
1

Στη δημοσιότητα δόθηκαν για πρώτη φορά οι απολαβές των βουλευτών που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου. Στον πίνακα αναγράφονται η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, η ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης για το 2013.

Ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία εκλέγονται, οι βουλευτές χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες (για παράδειγμα στην πρώτη κατηγορία ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αθηνών και Πειραιώς, ενώ στην τέταρτη εκείνοι των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων).

Το ποσό της ακαθάριστης βουλευτικής αποζημίωσης ανέρχεται στα 5.705, 60 ευρώ και σε αυτά προστίθενται το επίδομα οργάνωσης γραφείου (738,88 ή 935,88 ευρώ), η ταχυδρομική ατέλεια (909,31 ευρώ) και τα έξοδα κίνησης (291 έως 648 ευρώ), ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκει ο κάθε βουλευτής.

Έτσι, σύμφωνα με τον πίνακα, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών μπορεί να φτάνουν από 7.644,79 έως 8.198,79 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συμμετοχές σε επιτροπές της Βουλής και άλλες παροχές, όπως η μίσθωση του αυτοκινήτου, που μπορεί και να διπλασιάζει το κόστος.

Χθες στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό της Βουλής, ελάχιστοι βουλευτές ήταν παρόντες και ένας ζήτησε να μιλήσει για το θέμα. Ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μειμαράκης κάλεσε όσους βουλευτές ζητάνε να μειωθούν οι αποδοχές τους να απευθυνθούν στο λογιστήριο της Βουλής και να το ζητήσουν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια