Συρία: Το καθεστώς ισοπεδώνει ολόκληρες γειτονιές για εκδίκηση

Συρία: Το καθεστώς ισοπεδώνει ολόκληρες γειτονιές για εκδίκηση Facebook Twitter
2

Σοκ προκαλεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη, έκθεση που εξέδωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και παρουσιάζει εκτεταμένες καταστροφές αστικών περιοχών στη Συρία. Ο διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός έδωσε στη δημοσιότητα ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν ότι τα δυο τελευταία χρόνια, το συριακό καθεστώς ισοπεδώνει συστηματικά, με εκρηκτικά και μπουλντόζες, εκατοντάδες κτίρια σε συνοικίες – προπύργια των ανταρτών.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές που άλλοτε έσφιζαν από ζωή, τώρα έχουν απομείνει μόνο συντρίμμια. Παρότι το καθεστώς αναφέρει ότι πρόκειται για κατεδαφίσεις κτιρίων λόγω πολεοδομικών παραβάσεων, ο οργανισμός εκτιμά ότι η κυβέρνηση εκδικείται με αυτό τον τρόπο αμάχους που στηρίζουν τους αντάρτες.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι έχουν ισοπεδωθεί επτά οικιστικές περιοχές, σε μια έκταση 1450 στρεμμάτων στα προάστια της Δαμασκού και στο κέντρο της Χάμα.

Πηγή: Euronews

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM