Άνθιμος: «Δεν είπε ο Τσίπρας ότι είναι άθεος»

Άνθιμος: «Δεν είπε ο Τσίπρας ότι είναι άθεος» Facebook Twitter
9

Δηλώσεις για την πίστη του Αλέξη Τσίπρα έκανε, αφού ρωτήθηκε σχετικά, ο Μητροπολίτης Άνθιμος στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Alpha 96,5 FM.

«Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν είπε: “Εγώ ξέρετε είμαι άθεος”. Εγώ ξέρω ότι αυτό το είπε βουλευτής του από την τηλεόραση, το άκουσα ο ίδιος. Ούτε μπορώ να πω ότι ξέρετε είναι πιστός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης και συνέχισε λέγοντας: «Με τα γεγονότα της ζωής του, τη σύσταση της οικογένειάς του δείχνει ότι ο ίδιος είναι μακριά από εκείνα τα οποία δέχεται και συμβουλεύει η Εκκλησία χωρίς να μπορεί και να τα επιβάλλει».

Πάντως ο Μητροπολίτης είχε και κάποιες σπόντες για όσους προσπαθούν να εμπλέξουν την πίστη με την κάλπη, προσπαθώντας να το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά για να αποκομίσουν οφέλη.

«…Το να λέμε σε έναν πολιτικό αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη, ξέρεις, είσαι άθεος, για τον Α ή Β λόγο, δεν είναι εύκολο. Αυτό πρέπει να το πει ο ίδιος. Ο ίδιος δεν το έχει πει. Γι' αυτό εν πάση περιπτώσει δεν είναι καλό να τα αναμειγνύουμε αυτά σε προεκλογική περίοδο και δεν είναι χρήσιμα για τον δημόσιο βίο μας», συμπλήρωσε ο Άνθιμος.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ