Κεδρίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Luna park

Το έργο του Γιώργου Απέργη στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

LIFOTEAM 19.2.2014 | 17:47

 

 

«Πώς είναι να βλέπεις χωρίς να σε βλέπουν; Πώς είναι να παρακολουθείς τους γείτονές σου στο σπίτι τους, στο δρόμο, στην καθημερινή τους ζωή, παραμένοντας πίσω από μια οθόνη; Στο Luna Park, ο ένας παρακολουθεί τον άλλον.

 

Οι 4 ερμηνευτές, τοποθετημένοι δίπλα-δίπλα, έχουν αποκλειστικά εικονική επαφή, ποτέ φυσική ή άμεση, υποχρεωμένοι να περνάνε πάντα από το «κύκλωμα»: μικρόφωνα, κάμερες, οθόνες, κρυφά μεγάφωνα.Ο καθένας κοιτάζεται στην κάμερα του, όπως μέσα σε ένα βαθύ πηγάδι, με μια σχεδόν ερωτική σχέση τόσο με την κάμερά του όσο με την εικόνα του ιδίου. [...] Γνωρίζοντας ότι παρακολουθούμε τους εαυτούς μας, αλλάζουμε στάση, ξεφεύγουμε, γινόμαστε άλλοι.

 

Μέσα σε αυτό τον τεχνολογικό μηχανισμό, ποια είναι η θέση του σώματος; Ποιος ο ρόλος του; Πώς αντιδρά στις μηχανές που αυτονομούνται; Μήπως γίνεται αποκλειστικά "μάτι" και "αυτί"; Έτσι, οι ερμηνευτές γίνονται οι ίδιοι κάμερες, μικρόφωνα. Αρχίζουν να μιλούν στη θέση τους, εξιστορώντας αυτά που βλέπουν, διηγούμενοι μικρές σκηνές που έχουν δει, παρακολουθήσει, βιντεοσκοπήσει... Ανάλογα με την εικόνα που προβάλλεται και με το τι διαδραματίζεται στη σκηνή, θα υπάρχουν παιχνίδια εγγύτητας, συσσωρεύσεις, αναμείξεις. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό ή αγχωτικό, όπως ένα καρουζέλ του λούνα παρκ.»

 

Το LiFO.gr χαρίζει στους αναγνώστες του 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου, στις 20.30 μ.μ. Στείλτε mail στο [email protected] γράφοντας στο θέμα τη λέξη «Luna Park» και στο κείμενο το ονοματεπώνυμο, την περιοχή και το τηλέφωνο σας.

 

Η προθεσμία λήξης των συμμετοχών είναι η Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00.

 

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με mail.