InSecurity Guarantee Νέο art event της Νατάσσας Παπαδοπούλου

Τετάρτη 28 Μαίου – Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 Open Circuit Lab

Α.Μ. 27.5.2014 | 18:05

 

InSecurity Guarantee Νέο art event της Νατάσσας Παπαδοπούλου

 

Η Νατάσσα Παπαδοπούλου παρουσιάζει το καινούργιο της έργο με τίτλο Insecurity Guarantee, ένα digital θέατρο σκιών που «δεν απεικονίζει παρά τον εαυτό του».

 

Mια γκαλερί κλειστή, μια φωτιστική εγκατάσταση, μια cctv στο χορό του «γύρω γύρω όλοι», δύο οθόνες και μια διά-δραση μεταξύ του εικονικού κόσμου και της πραγματικότητας.  Εικόνες σε δόσεις, χρονομετρημένες σε καρέ. Στις αποχρώσεις της επανάληψης, περιορισμένες σε προεπιλεγμένες διαστάσεις. Κάθε ήχος, κάθε φωτισμός, κάθε κλιματική εναλλαγή υποχωρούν στο ντεκόρ που είναι κινούμενο, digital και θολό. Εκεί που όλοι μοιάζουμε matrix. Σε πρώτο πλάνο θριαμβεύει το απόν, το κρυμμένο, το παραμελημένο. Η χειρονομία που πάντα διαφεύγει... Και ο timer να παρακολουθεί, να κατασκοπεύει, να καταδυναστεύει. Πίσω ή μπροστά από τον φακό πάλι θεατής είσαι. Ξένος προς την αυθόρμητη επιθυμία, προς το θέλημα μιας ανέμελης μικρής στιγμής. Κι αν οι λεπτομέρειες που παραλείπει ο φακός (σκιές, αναλογίες, ιδιομορφίες, εποχές) αφαιρούν από τα μάτια σου τα καλοκαίρια, τα αρώματα, τις αναμνήσεις, τα χρώματα; Κι αν βλέπεις και δεν κοιτάς;

 

Το Insecurity Guarantee είναι ένα ανεξάρτητο καλλιτεχνικό project / event της Νατάσσας Παπαδοπούλου που εξιστορεί τις περιπέτειες μιας κάμερας, καθώς αυτή καταγράφει τον περιβάλλοντα χώρο και παρακολουθεί την κάθε κίνησή μας. Όσο αυτή μας κατασκοπεύει, εμείς την παρακολουθούμε να το διαπράττει.