[ΓΝΩΜΕΣ] Loutraki 10 years after. Από τον Παύλο Απάζογλου

Facebook Twitter
0

Κρίση και ευαισθησία προς τους ομοεθνείς, πιστεύω ότι επιβάλει σε όλους να αναζητήσουμε οικονομικότερες διακοπές για φέτος (τουλάχιστον). Είπα λοιπόν και εγώ μια και η Εταιρία δίνει πια μόνο δύο εβδομάδες άδεια, να κάνω ότι είχα κάνει πριν 10 χρόνια, να δουλέψω δηλαδή τον Ιούλιο, πηγαινοερχόμενος όμως καθημερινά στο εξοχικό (κληρονομημένο) στο Λουτράκι.

Τώρα όμως υπάρχει ο προαστιακός, άρα ας αναζητήσω πώς μπορώ οικονομικότερα να πραγματοποιήσω τις καθημερινές μου μετακινήσεις. Internet λοιπόν για αναζήτηση δρομολογίων, κόστους και δυνατότητας parking, μια και το τραίνο πάει μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους ή την Κόρινθο αλλά δεν υπάρχει κάποια πρόνοια για τη σύνδεση του Λουτρακίου με τα δύο αυτά σημεία με ένα πρακτικό τρόπο.

Στο site του προαστιακού υπάρχουν τα δρομολόγια (πυκνά και εξυπηρετικά), το κόστος, η δυνατότητα έκπτωσης. Αυτά είναι και τα μόνα ευχάριστα που μπόρεσα να βρω στο όλο εγχείρημα.

Καμμία πληροφορία για parking, ούτε καν το Google maps δεν βοηθά. Δεν πειράζει θα βρω άκρη ρωτόντας... αμ δε. Κανείς δεν φαίνεται να ξέρει πως βολεύει να κινηθεί κάποιος από και προς μεταξύ Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων. Φαίνεται ότι η συμπαθής συντεχνία των ταξί Λουτρακίου θέλει να διατηρήσει σε κλειστό κύκλο αυτή την αποστολή.

Και από δω και πέρα αρχίζουν οι συγκρίσεις μεταξύ του τώρα και της πριν 10 χρόνια εμπειρίας.

 

  1. η κίνηση στην Εθνική ανύπαρκτη, όχι φορτηγά, όχι μποτιλιαρίσματα και ουρές στα διόδια. Όλοι οδηγούν οικονομικά αλλά με την ίδια προ 10ετίας αγένεια.
  2. η Ελληνική κυβέρνηση, καταπατόντας τις προ μηνών υποσχέσεις της έχει για μια ακόμα φορά αυξήσει τα διόδια σε € 3,20 !!!
  3. το Λουτράκι άδειο, είναι Ιούλιος και θυμίζει Μάρτιο. Το δημοτικό parking (δωρεάν) επίσης  άδειο. 
  4. οι θερινοί κινηματογράφοι έχουν μειωθεί από 4 σε 2 και έχουν προσφορά € 5 το εισητήριο τις καθημερινές, παίζουν έργα πρώτης προβολής αλλά είναι άδειοι.
  5. οι ομπρέλες στην παραλιά κάνουν  παρέα κλειστές στις άδειες ξαπλώστρες (δωρεάν και αυτές, αρκεί να πάρεις ένα καφεδάκι).
  6. οι Έλληνες δεν ξεπερνούν το 50% των παραθεριστών (συμπαθείς ενταγμένοι Βαλκάνιοι συμπληρώνουν το ποσοστό).
  7. τα καφέ μισογεμάτα, τα εστιατόρια και τα ουζερί άδεια.
  8. τα ξενοδοχεία να τα κλαίς.
  9. οι τιμές φαίνονται παντού λογικές και προσαρμοσμένες στις σημερινές δυνατότητες αλλά δεν μπορούν να αναζωπηρώσουν την κατανάλωση.
  10. ακόμα και οι μικροπωλητές, οι υπαίθριοι κοσμηματοπώλες, οι ζωγράφοι, οι καλαμποκάδες έχουν μειωθεί τραγικά.
  11. τα διαμερίσματα στην παραλία σχεδόν άδεια, σουλάτσο (βόλτα) δεν υπάρχει. Παλιά δεν μπορούσες να περπατήσεις στην παραλιακή, τώρα ...
  12. ενοικιαστήρια παντού, κατήφεια, κλάμα, θλίψη.

Τι τελικά έμεινε έστω το ίδιο;

Το όργιο παρανομίας των υπαίθριων χώρων στην παραλιακή, ο αλόγιστος θόρυβος που προξενούν τα καφέ με τη σκουπιδομουσική τους, η ελπιδοφόρα ποτισμένη με μπόμπες ελληνική (σκόπιμο το μικρό γράμμα στην αρχή) νεολαία που επιμένει να γεμίζει το κενό της (εμείς φταίμε γιαυτό, αυτοί όμως γιατί δεν το αλλάζουν;) με μεταμεσονύχτιες χαζοφασαρίες.

Απελπίστηκα, μπερδέυτηκα, συγγνώμη.

  

ΥΓ. Επιβεβαίωση της κρίσης: στα διόδια της Αττικής έδωσα €200 για να γεμίσω το epass, έπρεπε να περιμένω 15 λεπτά να ελέγξουν το χαρτονόμισμα, που φαίνεται ότι δεν το είχαν ξαναδεί!

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM