Ακυρώθηκαν εκλογές λόγω κοντών ψηφοδελτίων

Ακυρώθηκαν εκλογές λόγω κοντών ψηφοδελτίων Facebook Twitter
2

Κάλπες πρόκειται να ξαναστηθούν στο Δήμο Τροιζηνίας, καθώς το Πρωτοδικείο ακύρωσε τις εκλογές λόγω του μήκους των ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με την απόφαση  ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Τροιζηνίας-Μεθάνων» με  επικεφαλής τον Νίκο-Στράτο Δαρσινό (27,36% στον α 37,74% στον β γύρο) που αναδείχθηκε σε μείζων αντιπολίτευση, είχε ψηφοδέλτια με διαφορετικό μήκος από αυτά που όριζε η δικαστική απόφαση με αποτέλεσμα να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα.

Την ακύρωση των εκλογών είχε ζητήσει, όπως σημειώνει το aftodioikisi.gr, ο τρίτος των εκλογών  Σάββας Αθανασίου (25,27% στον αγύρο).

«Κοντά» ψηφοδέλτια και στην Μάνδρα

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του  aftodioikisi.gr,  σε επαναληπτική ψηφοφορία είναι πιθανό οδηγηθεί για τον ίδιο λόγο και η η εκλογική διαδικασία στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλιας, όπου επανεξελέγη ο νυν δήμαρχος  Γιώργος Δρίκος,  κερδίζοντας στο β΄γύρο την κ. Γιάννα Κριεκούκη με 51,88 έναντι 48,12%.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την προσφυγή τόσο της κ. Κριεκούκη (συζητήθηκε χθες) όσο και του τρίτου Θανάση Πανωλιάσκου , βρέθηκε ότι το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι η «γραμμή» της παράταξης του δημάρχου ήταν: «Ψηφίστε το μικρό ψηφοδέλτιο».

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το προβλεπόμενο μήκος του ψηφοδελτίου είναι 14Χ54 εκατοστά.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια