Βοροινές διαδρομές

Σε επιλεγμένα εστιατόρια, wine bars και κάβες της Θεσσαλονίκης

LIFOTEAM 9.9.2014 | 17:58


 

Περιμένοντας «Τα ΒορΟινά», το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και γιορτάζοντας την εποχή του τρύγου, ακολουθούμε τις Βοροινές διαδρομές στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε επιλεγμένα εστιατόρια, wine bars και κάβες.

 

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, κάθετες και οριζόντιες γευστικές δοκιμές, γνωριμία με ποικιλίες και οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ, wine & dine βραδιές και κυρίως πολλές συναντήσεις με τους οινοπαραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», σε ένα απολαυστικό ταξίδι ατελείωτων οινικών διαδρομών!

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

Αμπατζής Cava – Αριστοτέλους 12, Εύοσμος – Τ. 2310 387400

Παρασκευή 12/9, ώρα 20:00-21:30

Οινογνωσία & Γευσιγνωσία με ερυθρούς μονοποικιλιακούς «ΟΙΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ»

 

Γνωρίζουμε τις βασικές ερυθρές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τα αρώματά τους στη μύτη και στο στόμα. Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Λημνιό, Νεγκόσκα, Βλάχικο, Αγιωργίτικο, Syrah, Merlot και Pinot Noir δεν θα μας μπερδέψουν ποτέ ξανά!

 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα.

Τιμή κατ' άτομο: 10€

Κρατήσεις έως Πέμπτη 11/9 στο τηλ. 2310 281617.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Σάββατο 13/09

Το Κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου στην Cava Αμπατζής

Σας επιφυλάσσουμε μια έκπληξη: δοκιμάστε Κιόσκι Λευκό (2013), Κιόσκι Ερυθρό (2009) & Ερωδιό Rose (2013) από το Κτήμα Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος και προμηθευτείτε τα σε τιμή έκπληξη!

 

Cinque Terre wine bar – Ολ. Διαμαντή 53 & Β. Ουγκώ – Τ. 2310 539113

Πέμπτη 11/9, ώρα 21:30

Ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης παρουσιάζει σε κάθετη γευστική δοκιμή τις βραβευμένες Γουμένισσες 2007, 2008, 2010 και 2011 καθώς και για πρώτη φορά την ετικέτα εσοδείας 2012.

Κρατήσεις: 2310 539113

 

Ζύθος στα Λαδάδικα - Κατούνη 5 – Τ. 2310 540284

10-19/9

Οι ετικέτες από το Κτήμα Χατζηβαρύτη: Ορόσημο, Γουμένισσα, Mosaic Λευκός και Mosaic Eρυθρός, στο Ζύθο στα Λαδάδικα, προσφέρονται για 10 μέρες σε εξαιρετικές τιμές και με δυνατότητα αγοράς φιάλης για το σπίτι.

 

Παρασκευή 19/9 από τις 21:00

Ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης θα είναι στο Ζύθο στα Λαδάδικα να σας ενημερώσει για τα κρασιά και τη φιλοσοφία του Κτήματος.

 

Kitchen Bar – Αποθήκη Β ́ Λιμένας Θεσσαλονίκης – Τ. 2310 502241

Παρασκευή 12/9, ώρα 20:30

Τρία κρασιά, μία ποικιλία! Ανακαλύψτε την ποικιλία Ντεμπίνα του Κτήματος Γκλίναβος στο Kitchen Bar στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

 

Θα γνωρίσετε τις ιδιαιτερότητες της ποικιλίας Ντεμπίνα δοκιμάζοντας τρία αντιπροσωπευτικά κρασιά του κτήματος: Primus-Zitsa ΠΟΠ, Primus-Zitsa Barrique ΠΟΠ και Debina Ημιαφρώδες ΠΟΠ, που θα συνδυαστούν με μοναδικές γεύσεις του Kitchen Bar, σε ένα πλήρες και απολαυστικό μενού!

 

Αριθμός ατόμων: 25-30

Κράτηση απαραίτητη στο τ. 2310 502241

Τιμή ανά άτομο: 33€

 

Sinatra espresso wine bar - Μητροπόλεως 20 - Τ. 2310 223739

Πέμπτη 11/9, ώρα 20:00

Μαλαγουζιά flight με 5 ετικέτες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

 

Πέμπτη 18/9, ώρα 20:00

Chardonnay flight με 5 ετικέτες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

* Κόστος συμμετοχής για κάθε flight: 6€

Μόνο για τις 11/9 και τις 18/9, ειδικές τιμές στις φιάλες που συμμετέχουν στα flight.

 

Roof Garden – The Excelsior Hotel - Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23 – T. 2310 021020

Πέμπτη 11/9, ώρα 20:00

Food & Wine Match με Σπάνιες Βορειοελλαδίτικες Ποικιλίες

Ένα ξεχωριστό δείπνο με παρουσίαση σπάνιων βορειοελλαδίτικων ποικιλιών σε ένα μοναδικό Food & Wine Match με τις γευστικές προτάσεις του executive chef του Excelsior Γρηγόρη Καρακασίδη, στο υπέροχο Roof Garden του ξενοδοχείου.

 

Κόστος μενού 6 πιάτων με 5 διαφορετικές ποικιλίες και 7 επιλεγμένες ετικέτες: 33 € το άτομο.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα.

Κρατήσεις έως Δευτέρα 8/9 στο τηλ. 6974633642

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Menta café & wine bar- Κομνηνών 20 – Τ. 2313 016593

Παρασκευή 12/9

Το Kτήμα κυρ –Γιάννη στο wine bar menta

To Menta παρουσιάζει τη Λευκή Παράγκα Κυρ-Γιάννη και προσφέρει με κάθε ποτήρι, το δεύτερο στη μισή τιμή.

 

15-19/9

Domaine Porto Carras@Menta Απολαύστε 2πλά!

Μελισσάνθη ή Μαλαγουζιά, Μαλαγουζιά ή Μελισσάνθη; Δροσερή και ντελικάτη Μελισσάνθη από Αθήρι και Ασύρτικο με αρώματα εσπεριδοειδών φρούτων και νότες θυμαριού να την πιείς στο ποτήρι; ή μια Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς με αρώματα Mentas, βασιλικού, πράσινου λεμονιού και ροδάκινου με Mentaλλικότητα και φρεσκάδα που σε μαγεύει;

Όποια και να διαλέξεις, τo wine bar Menta στο γραφικότερο δρόμο του κέντρου και το Κτήμα Πόρτο Καρράς, σου προσφέρουν τα επόμενα. Kάντε "check in"

 

Δευτέρα 15/9, Τρίτη 16/09, Τετάρτη 17/09 με MalagouziaPortoCarras@Menta

Πέμπτη 18/09, Παρασκευή 19/09 με Melissanthi@Menta για 2πλές απολαύσεις!

 

Το Παλιό Χαμάμ café bar - Μητροπολίτου Γενναδίου 11 – T. 2310222460

Τετάρτη 10/9, ώρα 21:00 – 24:00

Wine O' Clock! στο Παλιό Χαμάμ, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή

 

Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής υποδέχεται τα ΒορΟινά στο Παλιό Χαμάμ και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας. Δοκιμάστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot, που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, και π(ι)είτε χωρίς ενοχές το «Μυστικό» της βραδιάς, τον πρώτο λευκό ξηρό οίνο από Μοσχάτο Αλεξανδρείας που εντυπωσιάζει με την κομψότητά του και σας μεταφέρει σε έναν κήπο που ευωδιάζει από την ανθοβολιά λευκών λουλουδιών. Και, επειδή η αξία της απόλαυσης ενός εκλεκτού κρασιού είναι ανεκτίμητη, το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν!

 

Plaisir Brasserie Café Patisserie - Αριστοτέλους 9 & Μητροπόλεως - Τ. 2310 277 444 (πληροφορίες & κρατήσεις)

Παρασκευή 5/9, από τις 18:00

Παρουσίαση του αφρώδους οίνου Aurelia της Ζοίνος ΑΕ, με δωρεάν δοκιμή και σε προνομιακή τιμή συνοδεία γλυκών και αλμυρών δημιουργιών του Plaisir.

 

Σάββατο 13/9, από τις 18:00

Παρουσίαση των οίνων Ορόσημο και Γουμένισσα του Κτήματος Χατζηβαρύτη, με δωρεάν δοκιμή και σε προνομιακή τιμή συνοδεία αλμυρών δημιουργιών του Plaisir.

 

Παρασκευή 19/9, από τις 18:00

Παρουσίαση του οίνου Τέχνη Αλυπίας Λευκό του Κτήματος Τέχνη Οίνου με δωρεάν δοκιμή και σε προνομιακή τιμή συνοδεία αλμυρών δημιουργιών του Plaisir.

 

Βοροινές διαδρομές

 

Αγιολί restaurant – Λεωφόρος Νίκης 15 – Τ. 2310 262888

10-19/9

Η Μαλαγουζιά από το Κτήμα Πόρτο Καρράς στο Αγιολί

Η καλύτερη «ντάμα» στα εκλεπτυσμένα και πεντανόστιμα πιάτα του Αγιολί, μπορεί να είναι μόνο μία! Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς.

 

Τι απολαυστικότερο στην πόλη της Θεσσαλονίκης από ένα δροσερό ποτήρι κρασί Πόρτο Καρράς , με θέα την θάλασσα και συνοδεία τα ασύγκριτα πιάτα του Αγιολί.

 

Από 10 ως 19 Σεπτεμβρίου το Αγιολί σας υποδέχεται με Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς και σας την σερβίρει μόνο με 3 ευρώ /ποτήρι.

 

10-19/9

Κτήμα Βογιατζή Λευκό, μια δουλειά υψηλής αισθητικής από το Κτήμα στο Βελβεντό Κοζάνης, σε μια πρόταση που ξεχωρίζει για την ισορροπία και την κομψότητα της αρωματικής της έκφρασης. Το εστιατόριο του Αγιολί σας προσφέρει στην ειδική τιμή των 3€/ποτήρι το Λευκό Κτήμα Βογιατζή από την λίμνη του Πολυφύτου.

 

Πέμπτη 18/9, ώρα 20:00–24:00

Wine O' Clock! στο Αγιολί, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή

 

Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας στο εστιατόριο Αγιολί. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση, και αφεθείτε στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο

και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Και, επειδή η αξία της απόλαυσης ενός εκλεκτού κρασιού είναι ανεκτίμητη, το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν!

 

Clochard bar restaurant - Προξένου Κορομηλά 4 – T. 2310 239805

Παρασκευή 12 & Σάββατο 13/9

Rossiu di Munte: Τα κρασιά του βουνού στο Clochard

Το Κατώγι Αβέρωφ εμπνέεται από τα ορεινά αμπελοτόπια στις βουνοπλαγιές της Πίνδου και σας συστήνει το Rossiu di Munte Γινιέτς.

Απολαύστε το σε ποτήρι στο Clochard.

 

Apallou espresso bar - Μητροπόλεως 51 – Τ. 2310 228898

Πέμπτη 11/9, ώρα 21:00

Ακούς «Ασύρτικο» και ταξιδεύεις στην πανέμορφη Σαντορίνη. Στο Apallou γευτείτε τα δικά μας «ΒορΟινά Ασύρτικα» και ταξιδέψτε.

 

Τρίτη 16/9, ώρα 21:00

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Apallou, γεμάτη από τη γοητεία της διεθνούς ποικιλίας Sauvignon Blanc και τη μαγεία των γεύσεων που θα συνδυαστούν. το Apallou έχει φροντίσει γι' αυτό.

 

* Δύο θεματικές εκδηλώσεις στο Apallou για να γνωρίσουμε τις ποικιλίες Ασύρτικο και Sauvignon Blanc, όπως καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα, σε μονοποικιλιακούς οίνους ή σε χαρμάνι.

Τιμή στο ποτήρι: 3€!

 

Παρασκευή 12 & Σάββατο 13/9

Ορεινά Αρώματα από το Κτήμα Αβέρωφ στο Apallou

Απολαύστε σε ποτήρι το Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρό και το Κτήμα Αβέρωφ Traminer στo Apallou και περιηγηθείτε στα ορεινά τους αρώματα.

 

Vogatsikou 3 bar | Βογατσικού 3 | Τ. 2310 222899

 Τετάρτη 17/9 από τις 20:00 έως το κλείσιμο

ΒορΟινά cocktails με αρωματικές ποικιλίες και παλαιωμένα αποστάγματα

 

Η dream-team του Vogatsikou 3 ετοιμάζει πρωτοποριακά cocktails με βάση τις αρωματικές ποικιλίες και τα παλαιωμένα αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

 

Τιμή cocktail: 6€ με αρωματικές ποικιλίες, 7€ με παλαιωμένα αποστάγματα

 

Cityzen kafe & wine bar - Π.Π.Γερμανού 12 - Τ. 2310 413213

10-11-12/9

Tα ξεφαντώματα των Πιθοιγίων

Ανοίγουμε τα κρασιά από το Κτήμα Χατζηβαρύτη, Mosaic Λευκός, Mosaic

Ερυθρός και Γουμένισσα, γιατί η έμπνευση στο κρασί είναι το αίμα της ζωής, ο ζωοδόχος χυμός της. Μουσική επιμέλεια της βραδιάς: Δρόσος Κονιαρής.

 

13-14-15-16/9

Rendevous

Επειδή ερωτευτήκαμε το Κτήμα Τέχνη Οίνου κλείσαμε "rendevous" με τις ετικέτες Τέχνη Αλυπίας Λευκός, Ροζέ και Ερυθρός, για να τα πούμε και να τα πιούμε από κοντά, παρέα με τις μουσικές επιλογές του Άγγελου Γεωργιάδη.

 

17-18-19/9

Η γιορτή της Μπαμπέτ

Αποφασίσαμε να επηρεαστούμε από το εκλεκτό κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη και τις ετικέτες Ακακίες Sparkling Ροζέ, Τέσσερις Λίμνες Λευκός, Ακακίες Ροζέ και Δύο Ελιές Ερυθρός, που θα συνοδεύσουμε με

λεπτές γευστικές πινελιές εδεσμάτων, ενώ παράλληλα, στις 19/9 μόνο, θα παρακολουθήσουμε μια διαφορετική επίδειξη μόδας μαζί με τις μουσικές επιλογές του δημοσιογράφου Κωστή Ζαφειράκη, όπου εκεί θα λυθεί η γλώσσα μας όπως έκανε η Μπαμπέτ! *Δείτε την ταινία!

 

Local espresso bar – Π. Π. Γερμανού 17 – Τ. 2310 223307

Παρασκευή 19/9

Ένα τσίπουρο στο Κέντρο της Πόλης

Τον Σεπτέμβρη, οι παρέες σιγά σιγά επιστρέφουν στο κέντρο της πόλης, για ένα τσίπουρο χαλαρό, μεσημεριανό. Στο παρκάκι όμως της Π.Π. Γερμανού και Π. Μελά είναι αλλιώς. Μια έκπληξη περιμένει τους μυημένους. Τσίπουρο

Μπαμπατζίμ στο Local. Η πιο γευστική συμμαχία.

 

Estrella - Παύλου Μελά 48 – Τ. 2310 272045

Σάββατο 13/9 & Παρασκευή 19/9 20:00 – 24:00

Wine O' Clock! στην ESTRELLA, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή

Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε δύο ξεχωριστές βραδιές γευσιγνωσίας στην Estrella. Δοκιμάστε το πολυβραβευμένο «Δάκρυ του Πεύκου», μια σπάνια χρυσόξανθη ρετσίνα από Ασύρτικο, με εκρηκτικό βοτανικό χαρακτήρα και εντυπωσιακή επίγευση, που παλαιώνει για έξι μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε, τέλος, στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Και, επειδή η αξία της απόλαυσης ενός εκλεκτού κρασιού είναι ανεκτίμητη, το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν.

 

Οινοτόπι εδεσματόριο wine bar - Παύλου Μελά 28 – Τ. 2310272852

10, 16 & 18/9

Τους δημοφιλείς οίνους ΠΟΠ Νάουσα «Δαμασκηνός 2006» και ΠΓΕ

Μακεδονία «Βίος Ελλήνων 2008» της οινοποιίας Vaeni Naoussa, θα τους βρούμε στο Οινοτόπι, με ειδική προσφορά στη φιάλη (50% έκπτωση με ποτήρι ή 1+1 φιάλη δώρο) ενώ για αγορά από την κάβα, 1+1φιάλη δώρο.

 

Πέμπτη 11/9, ώρα 20:00–24:00

Wine O' Clock! στο Οινοτόπι, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή

 

Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας στο Οινοτόπι. Δοκιμάστε το πολυβραβευμένο «Δάκρυ του Πεύκου», μια σπάνια χρυσόξανθη ρετσίνα από Ασύρτικο, με εκρηκτικό βοτανικό χαρακτήρα και εντυπωσιακή επίγευση, που παλαιώνει για έξι μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε, τέλος, στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν, ενώ με την παραγγελία δεύτερου ποτηριού προσφέρεται 50% έκπτωση για αγορά φιάλης.

 

De Facto café bar - Παύλου Μελά 19 – T. 2310263674

10-19/9

Οι λευκές ετικέτες του Kτήματος Χατζηβαρύτη στο De facto cafe bar

Από τις 10 Σεπτεμβρίου και για 10 μέρες το Κτήμα Χατζηβαρύτη και το cafe bar De Facto προσφέρουν τις ετικέτες Ορόσημο, Sauvignon blanc- Ασύρτικο και Mosaic Λευκό σε τιμές γνωριμίας.

Πέμπτη 18/9 από τις 20:00

O Βαγγέλης Χατζηβαρύτης θα είναι στο De Facto να σας ενημερώσει για τα κρασιά και τη φιλοσοφία του Kτήματος..

 

Alea wine bar – Ισαύρων 12 – Τ. 231 028 1614

Παρασκευή 12 και Σάββατο 13/9

Τα Ξινόμαυρα του Κατώγι Αβέρωφ στο Alea

Το Κατώγι Αβέρωφ επιλέγει αμπελώνες στην περιοχή της Νάουσας και οινοποιεί δύο ξεχωριστά ξινόμαυρα, το Αβέρωφ Ροζέ και το Ξινόμαυρο Αβέρωφ. Απολαύστε τα σε ποτήρι στο Alea.

 

Πέμπτη 18/9, ώρα 20:00

Η Κλαούντια Παπαγιάννη παρουσιάζει τις πολύ ξεχωριστές ετικέτες του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη «Alexandra», «Nikolas» και «Κλαούντια Παπαγιάννη Ροζέ» ενώ ο Γιάννης Καλπαχίδης από το Alea τις συνδυάζει με δικά του εδέσματα!

 

Mia Feta – Feta Bar – Παύλου Μελά 14 – Τ. 2310 221120

17, 18 και 19/9

Το Mia Feta - Feta Bar γιορτάζοντας Τα ΒορΟινα, προσκαλεί τους φίλους του κρασιού σε μια γευστική αναδρομή με επιλεγμένες λευκές και ερυθρές ετικέτες της τελευταίας δεκαετίας, από το Κτήμα Κατσαρού, σε μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς με τα εκλεκτά τυριά του καταστήματος που προσφέρει.

 

Canteen wine bar restaurant cafe - Δημητρίου Γούναρη 7 – T. 2310 228520

Δευτέρα 15/9, ώρα 21:00