Νέος αποκεφαλισμός Βρετανού ομήρου από τους τζιχαντιστές

Νέος αποκεφαλισμός Βρετανού ομήρου από τους τζιχαντιστές Facebook Twitter
0

Την στιγμή που οι Αμερικανοί συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία το ισλαμικό κράτος απαντά στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα. Η συνέχεια των αποκεφαλισμών έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής, με την εκτέλεση του 47χρονου Βρετανού υπήκοου Αλαν Χένινγκ. Ο Χένινγκ ήταν οδηγός ταξί ο οποίος είχε απαχθεί στη Συρία πριν από εννέα μήνες και όλο αυτό το διάστημα ήταν όμηρος στα χέρια της οργάνωσης.

Ο 47χρονος συμμετείχε εθελοντικά σε ανθρωπιστική αποστολή στη Συρία μαζί με μουσουλμάνους φίλους του, τα περασμένα Χριστούγεννα όταν οι τζιχαντιστές τον συνέλαβαν.

"Το αίμα τώρα είναι στα χέρια των Βρετανών βουλευτών" αναφέρει ο εκτελεστής του Βρετανού, αφήνοντας αιχμές για την απόφαση του κοινοβουλίου να συμμετάσχει και η Βρετανία στους βομβαρδισμούς εναντίον τους. Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται ένας άλλος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους να κρατά τον Αμερικανό πολίτη, Πίτερ Έντουαρτ Κάσινγκ και να απειλεί πως αυτός θα είναι το επόμενο θύμα εφόσον συνεχιστούν οι επιθέσεις των Δυτικών δυνάμεων εναντίον τους.

Νέος αποκεφαλισμός Βρετανού ομήρου από τους τζιχαντιστές Facebook Twitter
Ο 47χρονος Άλαν Χένινγκ, πατέρας δύο εφήβων που ζουν στο Μάντσεστερ είχε δηλώσει εθελοντής οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για ένα βάρβαρο έγκλημα του Ισλαμικού Κράτους και πρόσθεσε πως η μάχη εναντίον των δολοφόνων θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό. Ο Κάμερον ολοκλήρωσε αναφέροντας πως οι σκέψεις του και οι προσευχές του είναι με την οικογένεια του

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM