Νέες διαδηλώσεις στο Μιζούρι

Νέες διαδηλώσεις στο Μιζούρι Facebook Twitter
0

Στους δρόμους βγήκαν πάλι οι διαδηλωτές στο Μιζούρι, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο ενός 18χρονου Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού. Ο Αντόνιο Μάρτιν έπεσε νεκρός χθες στο Μπέρκλεϊ, λίγα χιλιόμετρα από το Φέργκιουσον όπου τον Αύγουστο αστυνομικός είχε σκοτώσει τον άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ολονυχτία στο βενζινάδικο όπου σημειώθηκε το περιστατικό και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στον αυτοκινητόδρομο 170 στο Μπέρκλεϊ, εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Νέες διαδηλώσεις στο Μιζούρι Facebook Twitter

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο, αστυνομικοί στην περιοχή είδαν δυο νεαρούς σε βενζινάδικο και τους πλησίασαν. Όπως υποστηρίζουν, ο Μάρτιν έβγαλε όπλο και απείλησε έναν αστυνομικό, ο οποίος τότε τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Η κατάσταση στο Μιζούρι είναι τεταμένη από τον Αύγουστο, όταν δολοφονήθηκε ο Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον. Οι πολυήμερες και συχνά βίαιες διαδηλώσεις κορυφώθηκαν μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να μην ασκήσει δίωξη στον Ουίλσον.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM