6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 26.12.2014 | 14:03

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και 1 για την Παρασκευή

 

Alexia + Alex Mentis

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Η Alexia και ο Alex Mentis είναι δύο ανεξάρτητοι μουσικοί που συνεργάζονται εδώ και μια διετία και προτείνουν έναν ήχο ανάμεσα στην indie pop των Beirut και της Cat Power και στον θεατρικό κόσμο της Amanda Palmer και των Cocorosie. Ο Alex Mentis ζει εδώ και 5 χρόνια στη Γαλλία, όπου σπούδασε θέατρο και μουσική. Στο Παρίσι γνώρισε την Alexia, η οποία ζώντας εκεί τα τελευταία 4 χρόνια γράφει μουσική με ήχο που προσανατολίζεται στο acoustic ethnic.

 

 

 6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

Lost Bodies

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Lost Bodies παρουσιάζουν μία εφ' όλης της ύλης συναυλία αλλά και με καινούργια, ακυκλοφόρητα κομμάτια τους. Το γκρουπ εμφανίστηκε για πρώτη φορά τo 1988 στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας και συνεχίζει την πορεία του μετά από 27 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα μουσικά πράγματα, έχοντας στο ενεργητικό του 12 δίσκους.

 

 

 6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 

 

Μιχάλης Ρακιντζής

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Ο αγαπημένος τραγουδιστής επιστρέφει και ξαναγεμίζει το Gagarin 205 με μουσική και συναισθήματα υψηλής ενέργειας. Ο Μιχάλης Ρακιντζής με full band  του περνάει από το παρελθόν, για να ομορφύνει το παρόν και να μας ταξιδέψει στο μέλλον μέσα από την γεμάτη εκπλήξεις δυναμική μουσική του!

 

 

Gagarin 205 [Λιοσίων 205] Σάββατο 27 Δεκεμβρίου με είσοδο 10 ευρώ.

 

 

Universe217 / Allochiria / Cosmic Plunge

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Οι Universe217 επιστρέφουν στήν "έδρα τους" για να ολοκληρώσουν αυτήν την πολύ δραστήρια χρονιά μ’ ένα "εορταστκό" live. Μαζί τους θα εμφανιστούν το αθηναϊκό post/ sludge σχήμα Allochiria που έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη αίσθηση τους τελευταίους μήνες με την κυκλοφορία του εμβληματικού "Omonoia" και οι doom/ heavy rockers Cosmic Plunge από την Κρήτη με αφορμή την κυκλοφορία του ισοπεδωτικού “Wanderers on the Face of the Earth”.

 


An Club [Σολωμού 13-15], Σάββατο 27 Δεκεμβρίου με είσοδο 6 ευρώ.

 

 

Delay

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Delay είναι ένα alternative pop-rock συγκρότημα, που παίζει επιτυχίες από αγαπημένα συγκροτήματα όπως οι Muse, Arctic Monkeys, Kasabian, Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, special διασκευές σε Beatles, Black Keys και φυσικά κομμάτια από την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά. Opening act οι The Readymade.

 

 

White Noise [Ευμολπιδών 20, Γκάζι] Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

 

Νίκος Ερηνάκης, Und Die Haken

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Haken δημιουργήθηκαν το 2009 στην Αθήνα. Οι δουλειές τους έχουν βασιστεί σε ποιήματα από τα δύο βιβλία ποίησης του Nίκου Ερηνάκη [Σύντομα όλα θα καίγονται και θα φωτίζουν τα μάτια σου και Ανάμεσα σε όσα πέφτει η σκιά], καθώς και σε ποιήματα του Γκέοργκ Τρακλ. Η τελευταία τους δουλειά είναι Το Πέμπτο Σφυρί που κυκλοφόρησε το 2013.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

 

The real time adventures of the Erasers 

 



Οι Erasers επιστρέφουν με ένα ολονύχτιο multimedia event για να διηγηθούν ιστορίες σε πραγματικό χρόνο με τον ρετρό-φουτουριστικό εξοπλισμό τους. Συνδέουν κάμερες με υπολογιστές, πετάλια εφέ με rhythm box, ηχητικές γεννήτριες με laptops και γραφομηχανές, αναλογικά και ψηφιακά σήματα με προτζέκτορες και ετοιμάζονται για μια οπτικό/ακουστική παράσταση/πάρτι. Mια βραδιά στην οποία τα όρια μεταξύ performance, film, συναυλίας, dj και vj set θα πάψουν να είναι διακριτά. Μαζί τους οι dj Electroware και dj Voltnoi.

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Κυριακή 28 Δεκεμβρίου με είσοδο 6 ευρώ