Επανάληψη της δίκης Μουμπάρακ για υπεξαίρεση χρημάτων

Επανάληψη της δίκης Μουμπάρακ για υπεξαίρεση χρημάτων Facebook Twitter
0

Αιγυπτιακό δικαστήριο ανακάλεσε σήμερα την καταδίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, και των δύο γιων του, για υπεξαίρεση χρημάτων και διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης.

Ο Μουμπάρακ, ο οποίος αποπέμφθηκε από την εξουσία το 2011 μετά από λαϊκή εξέγερση, είχε βρεθεί ένοχος τον Μάιο για την κατάχρηση περίπου 17 εκατομμυρίων δολαρίων και είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο, το ακυρωτικό δικαστήριο της Αιγύπτου διαπίστωσε προβλήματα στις νομικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και αποφάσισε την επανάληψη της δίκης.

Ο δικηγόρος του Μουμπάρακ δήλωσε στο BBC ότι ο 86χρονος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος άμεσα. Σημειώνεται ότι η καταδίκη για υπεξαίρεση είναι η μόνη που τον κρατάει στη φυλακή, καθώς ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου είχε αθωωθεί για την κατηγορία της δολοφονίας εκατοντάδων διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης του 2011.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM