O Thurston Moore έρχεται στην Ελλάδα

Για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο μαζί με την μπάντα του από εκλεκτούς μουσικούς.

LIFOTEAM 12.2.2015 | 13:35

 

Ο Thurston Moore, τραγουδιστής / κιθαρίστας και ηγετική φυσιογνωμία των Sonic Youth, έρχεται στη χώρα μας μαζί με τη μπάντα του.

 

Θα εμφανιστεί την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 25 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα).

 

Ηγετική μορφή των Sonic Youth, μίας από τις κορυφαίες μπάντες που ανέδειξε ποτέ η αμερικανική σκηνή, μέγιστος κιθαρίστας (από τους καλύτερους όλων των εποχών – και όχι μόνο επειδή το λέει το Rolling Stone) αλλά και συνθέτης soundtracks (για ταινίες του Gus Van Sant, του Olivier Assayas και της Allison Anders)

 

Το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι σίγουρα οι Sonic Youth, τους οποίους σχημάτισε το 1980, μαζί με τον Lee Ranaldo (που απολαύσαμε πρόσφατα live στην Αθήνα) και την μοναδική Kim Gordon, ενώ λίγα χρόνια αργότερα προστέθηκε στο line-up της μπάντας και ο Steve Shelley.

 

Τα ονόματα των μουσικών που απαρτίζουν τη Thurston Moore Band απλά μας προϊδεάζουν για το τι θα δουν τα μάτια και, κυρίως, τι θα ακούσουν τα αυτιά μας στις δύο συναυλίες τους στην Ελλάδα.

 

Με την παρουσία του εκπληκτικού Steve Shelley στα drums θα έχουμε ήδη τα 2/4 των Sonic Youth επί σκηνής τον οποίον είδαμε πριν λίγα χρόνια στην Αθήνα με τους Disappears

 

Η Debbie Googe είναι άλλο ένα σπουδαίο όνομα στη μπάντα. Μπασίστρια των μοναδικών My Bloody Valentine, από το 1985 μέχρι το 1996, καθώς και στην επανασύστασή τους (από το 2007 μέχρι σήμερα), αντικατέστησε τον Mani στην περιοδεία των Primal Scream το 2012 και αποτελεί ιδρυτικό μέλος των Snowpony, τους οποίους σχημάτισε το 1996.

 

O James Sedwards είναι ο λιγότερο γνωστός από τους τρεις μουσικούς που απαρτίζουν τη Thurston Moore Band, αλλά οι συστάσεις που τον ακολουθούν είναι εξαιρετικές. Έχει συνεργαστεί με μπάντες όπως οι Guapo και οι Kish Mauve και αποτελεί μέλος των Chrome Hoof .

 

Από τους καλύτερους κιθαρίστες της γενιάς του, τράβηξε το ενδιαφέρον ακόμα και του μεγάλου John Peel που είπε για τον Sedwards: “Είναι ο πρώτος άνθρωπος που δεν είναι ποδοσφαιριστής τον οποίο ζηλεύω!”

 

 

Η προπώληση - και για τις δύο συναυλίες - ξεκινάει στα 22 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.