Η Γερμανία είναι μια «Ραγισμένη Δημοκρατία»

Η Γερμανία είναι μια «Ραγισμένη Δημοκρατία» Facebook Twitter
3

«Ραγισμένη Δημοκρατία» χαρακτηρίζουν τη Γερμανία οργανώσεις κοινωνικής αρωγής με έκθεση που έδωσαν στη δημοσιότητα. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι το ποσοστό φτώχειας είναι πλέον στη χώρα υψηλότερο «στην ιστορία» μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών το 1990.

Η φτώχεια (οι άνθρωποι δηλαδή που ζουν με κάτω του 60% του μέσου μισθού)  αυξήθηκε από το 15% το 2012 στο 15,5% το 2013 (12,1 εκατομμύρια άνθρωποι το 2012, 12,5 εκατομμύρια το 2013, επί του συνόλου του πληθυσμού των 80 εκατομμυρίων κατοίκων).

Σύμφωνα με την  Deutsche Welle, μέσα σε ένα χρόνο, η φτώχεια στη Γερμανία ανέβηκε από το 15% στο 15,5% και «χτυπάει» κυρίως τη Βρέμη, το Βερολίνο και το Μεκλενμπουργκ στη Δυτική Πομερανία.

«Ποτέ άλλοτε η φτώχεια δεν ήταν τόσο διευρυμένη στη Γερμανία, ποτέ άλλοτε ο διαχωρισμός μεταξύ των ομόσπονδων κρατιδίων τόσο βαθύς», δηλώνει ο Ούλριχ Σνάιντερ, πρόεδρος της "Paritätische Gesamtverband", της ομοσπονδίας στην οποία συμμετέχουν 10.000 οργανώσεις κοινωνικής αρωγής και του τομέα της υγείας.

Αυτοί που φαίνονται να πλήττονται περισσότερο από την πολιτική που εφαρμόζεται είναι οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι συνταξιούχοι αλλά και πολλοί ανήλικοι.

 «Το χάσμα μεταξύ των πιο πλούσιων κρατιδίων με τα φτωχότερα κρατίδια μεγεθύνεται όλο και περισσότερο» τονίζεται.

Η Ομοσπονδία, σύμφωνα με το Έθνος, απευθύνει έκκληση προκειμένου να αυξηθεί το ύψος των κοινωνικών επιδομάτων, όπως και τα προγράμματα αρωγής των μακροχρόνια ανέργων και των μητέρων με μονογονεϊκές οικογένειες.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM