4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 27.2.2015 | 12:18

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και άλλες 3 για την Παρασκευή!

 

 

Μόνικα

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Με ανανεωμένο μουσικό προφίλ, η Μόνικα υπόσχεται να αναβιώσει το 70's vintage κλίμα που τόσο αυθεντικά αποτύπωσε, συνδυάζοντάς το με σύγχρονη pop αισθητική, στο "Secret In The Dark", με τη συμβολή του παραγωγού Homer Steinweiss αλλά και εξαιρετικών μουσικών από τους Dap Κings και την Menahan Street Band με τους οποίους εμφανίστηκε πρόσφατα στην συναυλία της στη Νέα Υόρκη.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου με είσοδο 10-12 ευρώ.

 

 

Desert near the End

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ Hunt for the Sun από την ουκρανική Total Metal Records, οι Αθηναίοι heavy / epic / thrash metallers Desert Near The End, εμφανίζονται στο Ρομάντσο. Με ήχο που ακροβατεί ανάμεσα στο brutal και το μελωδικό, οι Desert Near The End αποτελούν μία ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού heavy metal underground. Στη σκηνή θα τους συνοδεύσουν, οι epic heavy metallers War Dance. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι επίσης Αθηναίοι, speed / thrash metallers No Flame Candle.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου

 

 

Zebra Tracks

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο



Οι  Zebra Tracks επιστρέφουν και παρουσιάζουν ζωντανά για πρώτη φορά το νέο τους άλμπουμ. Το Waves φέρνει με χαρακτηριστική ευκολία στο νου τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της indie κιθαριστικής σκηνής των early ‘00s. Το post-punk προσεγγίζεται με χορευτική διάθεση και ολόκληρος ο δίσκος σφύζει από μελωδίες που κολλάνε στο μυαλό, κοφτερές κιθάρες και μελετημένους motorik ρυθμούς.

 



6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου

 

Phronesis

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Bρετανοί Phronesis έρχονται στην Αθήνα για ένα αναπάντεχο τζαζ performance, όπως ισχυρίζονται πολλοί, ανάμεσα τους και ο συντάκτης, Jon Newey, του πρώτου σε κυκλοφορία περιοδικού της τζαζ στην Βρετανία, "Jazzwise", ο οποίος περιέγραψε τους Phronesis ως "το πιο συναρπαστικό και ευφάνταστο τρίο μετά τους EST. "Phronesis" όπως λένε οι ίδιοι είναι η ικανότητα να σκέφτεσαι και να δρας με τρόπο που σου επιτρέπει να αλλάζεις τα πράγματα και ειδικότερα να αλλάζεις τη ζωή προς το καλύτερο.

 

 

Gazarte [Βουτάδων 32-34, Γκάζι] Σάββατο 28 Φεβρουαρίου με είσοδο 16-28 ευρώ.

 

 

 

Mohammad

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Mohammad παρουσιάζουν τις τελευταίες τους κυκλοφορίες Zo Rèl Do και Lamnè Gastama, πρώτο και δεύτερο μέρος της τριλoγίας, στην οποία επεξεργάζονται και μεταμορφώνουν ήχους της περιοχής που οροθετείται από τους 34°Ν - 42°Ν & 19°Ε - 29°Ε γεωγραφικούς παράλληλους. Οι Mohammad είναι οι Νίκος Βελιώτης, Coti & ILIOS. Ως Mohammad λειτουργούν από το 2009.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 28 Φεβρουαρίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

 

Asian Dub Foundation

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Πρόκειται για μια κολεκτίβα με μακρόχρονη πορεία και έντονο πολιτικό στίγμα. Ξεκίνησαν πριν από 22 χρόνια σε ένα κοινωνικό κέντρο στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με μία σειρά από σεμινάρια μουσικής τεχνολογίας που απευθύνονταν σε Ασιάτες μετανάστες. Μια ηλεκτρονική μπάντα που παίζει ένα μείγμα rapcore, dub, dancehall και raga. Οι στίχοι τους μιλούν για τον φασισμό την ανισότητα, τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρά την εμπορική επιτυχία των δίσκων τους. Τους έχουν χαρακτηρίσει ως «ενεργό πολιτικό group», «ένα από τα καλύτερα live συγκροτήματα τα τελευταία 30 χρόνια» και «η τελευταία οργισμένη μπάντα της Βρετανίας».

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Σάββατο 28 Φεβρουαρίου με είσοδο 16-19 ευρώ.

 

 

Velvet Room

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

To Velvet Room συνεχίζει με το δεύτερο Hang ‘Em High και live μουσικές από τους Nerrves και τους Victory Collapse. Στα πλατό ο Δημήτρης Μπούρας και ο Άρης Κωνσταντέλλος του indieground radio.

 

 

Velvet Room [Μιλτιάδου 17, 4ος όροφος] Σάββατο 28 Φεβρουαρίου