Actelion

Actelion Facebook Twitter
0


Η Actelion είναι μια παγκόσμια ανεξάρτητη φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας, που δραστηριοποιείται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων φαρμάκων που καλύπτουν σημαντικές και ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες.

Όραμα των ιδρυτών της Actelion ήταν η δημιουργία μιας εταιρείας με τολμηρό και πρωτοποριακό πνεύμα, που να ενστερνίζεται και να κάνει πράξη την πραγματική φύση της καινοτομίας. Με γνώμονα τη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο και την εξασφάλιση της βέλτιστης δυνατής καθημερινότητας για τους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις, η Actelion παράγει και δημιουργεί ιατρική και κοινωνική αξία με στόχο να παρέχει κορυφαίες φαρμακευτικές λύσεις που αναδεικνύουν την αξία της καινοτομίας.

Πολύ σύντομα η Actelion καθιερώθηκε παγκοσμίως ως μια βιοφαρμακευτική εταιρεία «νέας» γενιάς, με την υψηλή επιστημονική ευθύνη, το ήθος, την αξιοπιστία, την κοινωνική ευαισθησία και το σεβασμό στο επιχειρείν να αποτελούν τις ουσιαστικές παραμέτρους στη λήψη των επιχειρηματικών αποφάσεων και στη χάραξη της στρατηγικής.


Με κινητήριο δύναμη το πάθος για έρευνα, η Actelion πρωτοπορεί στην ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων που αλλάζουν ριζικά τη θεραπεία ασθενειών, που χαρακτηρίζονται «σπάνιες», επειδή προσβάλλουν λιγότερα από 1 στα 2.000 άτομα. (eurordis.org)

Το portfolio φαρμάκων της Actelion καλύπτει όλο το φάσμα για τη θεραπευτική προσέγγιση της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης με 4 φάρμακα σε κυκλοφορία παγκοσμίως, ενώ αναμένεται η κυκλοφορία ενός πέμπτου φαρμάκου σύντομα, εδραιώνοντας την ηγετική θέση της Actelion στη θεραπεία της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης. Μάλιστα, η Actelion πρόσφατα βραβεύθηκε στον αναγνωρισμένο θεσμό φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece 2015, με την ανάδειξη της μακιτεντάνης για τη θεραπεία της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης, ως το «Καλύτερο Ορφανό Φάρμακο για σπάνια πάθηση».


Παράληλλα, η Actelion διαθέτει καινοτόμα φάρμακα που ανταποκρίνονται στη θεραπεία των Δακτυλικών Έλκων που σχετίζονται με Σκληρόδερμα, της νόσου Gaucher 1, της νόσου Niemann-Pick τύπου C, καθώς και στη θεραπεία της σπογγοειδούς μυκητίασης, σε Τ-λέμφωμα.

Η Actelion έχει δυναμική παρουσία παγκοσμίως σε περισσότερες από 30 χώρες. Στην Ελλάδα, η εταιρεία αναπτύσσει δυναμικά την παρουσία της από το 2002, συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση πρωτοβουλιών και στην προώθηση αποφάσεων που διασφαλίζουν ότι οι ασθενείς με σπάνιες παθήσεις έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στη σωστή θεραπεία εγκαίρως.


«Ήταν προσωπικός στόχος και όραμα. Το θεωρούσα αδιανόητο να υπάρχουν θεραπείες σωτήριες για ασθενείς με σπάνιες παθήσεις και να μην έχουν πρόσβαση σε αυτές οι έλληνες ασθενείς. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Πολιτεία να δημιουργήσει το κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την έλευση και δραστηριοποίηση και άλλων εταιρειών με φάρμακα υψηλής καινοτομίας, που σήμερα δεν βρίσκονται στην Ελλάδα, ώστε οι ασθενείς να μπορούν εύκολα και άμεσα να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πολύτιμες θεραπείες για τη ζωή τους», τονίζει η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Actelion Pharmaceuticals Hellas, κα Ελένη Γ. Τέντου.

www.actelion.com

Actelion Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM