5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 15.5.2015 | 11:35

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και άλλες 3 για την Παρασκευή!

 

The Last Drive

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ένα χρόνο και κάτι μετά τη μεγάλη γιορτή για τα 30 τους χρόνια, οι Last Drive δίνουν το τελευταίο live τους σε κλειστό χώρο στην Αθήνα για τη σεζόν προτού βουτήξουν στη δημιουργική διαδικασία που θα τους προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα: Συνεχίζοντας την τρελή και ξεροκέφαλη πορεία τους με πειραματική διάθεση, ετοιμάζουν καινούργιο άλμπουμ που θα ηχογραφηθεί στο επόμενο διάστημα και στις 15 Μάη θα παρουσιάσουν κάποια καινούργια κομμάτια απ' αυτό, μαζί με το "White Knuckles" τη μουσική που παραχώρησαν στο ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.».

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Παρασκευή 15 Μαΐου με είσοδο 10 ευρώ

 

 

Psychedelic Trips to Death w/ Azraq Sàhara

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Psychedelic Trips to Death έρχονται για ένα live στην Αθήνα λίγο πριν ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις για τo νέο τους άλμπουμ. Με setlist που περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό νέων τραγουδιών, η μπάντα θα φανερώσει το νέο της ήχο, που παντρεύει χαοτικά το garage με την dream pop. Δημιουργήθηκαν το 2010 στη Θεσσαλονίκη.  Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Azraq Sàhara, ένα σχήμα lo-fi αισθητικής με surf κιθάρες και mediterranean folk επιρροές.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Παρασκευή 15 Μαΐου με είσοδο 5 ευρώ

 

 

Prins Obi

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
 

 

Τα Αcoustic Sunsets είναι μια σειρά από ειδικά ακουστικά σετ στην ταράτσα, την πιο ωραία ώρα των καλοκαιρινών ημερών, την ώρα που δύει ο ήλιος. Ένας διαφορετικός καλλιτέχνης κάθε φορά παρουσιάζει μία ζωντανή συναυλία με φόντο το ηλιοβασίλεμα.. Οι συναυλίες ξεκινούν με τη Δύση του Ηλίου και τελειώνουν μόλις πέσει το φως εντελώς. Ο Prins Obi, frontman των Baby Guru, θα μας παρουσιάσει κομμάτια από το Notions, το τελευταίο σόλο άλμπουμ του, σε μία μοναδική συλλεκτική ακουστική έκδοση στην ταράτσα.

 

 

Bios [Πειραιώς 84], Παρασκευή 15 Μαΐου

 

 

Selah Sue

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Η Selah Sue, η νέα φωνή της soul / R&B / reggae / dub παγκόσμιας σκηνής, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Η νεαρή Βελγίδα τραγουδοποιός θα βρίσκεται στην Αθήνα, γιά μία και μοναδική εμφάνιση λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του δεύτερου album της, με τίτλο "Reason". Η Selah Sue (αληθινό όνομα Sanne Putseys) γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1989, πράγμα που σημαίνει πως όταν έρθει στην Αθήνα θα έχει μόλις κλείσει τα 26. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει ήδη γνωρίσει πολύ μεγάλη επιτυχία με το πρώτο της album, "Selah Sue", το οποίο έχει πλέον ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως, καθώς και με τα hit singles "Ragamuffin", "Crazy Vibes", "This World", "Zanna" και "Alone".

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Σάββατο 16 Μαΐου με είσοδο 22-26 ευρώ.

 

 

Plastic Flowers + The East

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Plastic Flowers επιστρέφουν μετά από πολύ καιρό στην Αθήνα και δίνουν ραντεβού με τους The East για ένα απολαυστικό double bill live show. Δημιουργήθηκαν με την σημερινή μορφή στις αρχές του 2012 και κυκλοφόρησαν διάφορα EPs και singles μέχρι τον Μάρτιο του 2014 όταν και βγήκε το ντεμπούτο album τους «Evergreen» μέσω των Inner Ear και Crash Symbols (ΗΠΑ), το οποίο και εξαντλήθηκε μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Οι Plastic Flowers έχουν περιοδεύσει σε ΗΠΑ και Ευρώπη.  Οι The East σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2014. Ανάμεσα στις ρυθμικές εξάρσεις και θορυβώδεις παύσεις του ήχου τους, εντοπίζει κανείς στάνταρ rock'n'roll φόρμες, παραδοσιακούς ρυθμούς, εμβόλιμα synths και samples, που εναλλάσσονται με διαφορετικό ειδικό βάρος κάθε φορά.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 16 Μαΐου με είσοδο 5 ευρώ.  

 

 

 

Murder By Death

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Murder By Death πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη ταινία μυστηρίου του 1976, σε σενάριο Neil Simon και με θρυλικό καστ – εκείνο όμως που, προφανώς, τους γοήτευσε περισσότερο ήταν το νοσηρό τού τίτλου. Τα τραγούδια των Murder By Death είναι από μελαγχολικά μέχρι θανατερά και το death country που παίζουν είναι γεμάτο με θλιβερές ιστορίες και goth στοιχεία. Η ζωή και ο θάνατος αποτελούν αγαπημένα θέματα της στιχουργίας της μπάντας, της οποίας άλλες θεματικές εμμονές είναι οι καταραμένοι άνθρωποι και οι έρωτες τους, τα όρια της τρέλας, η εγκατάλειψη και η μοναξιά. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τη μουσική τους dark whiskey devil music: σε αυτή συνυπάρχουν η καταστροφή μεξικανικών πόλεων από τον Διάβολο, οι ωδές στο bourbon και οι πειρατικοί θρύλοι.

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Σάββατο 16 Μαΐου με είσοδο 15-22 ευρώ.  

 

 

Διήμερο φεστιβάλ αυτοσχεδιασμού

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο μουσικός Βασίλης Τζαβάρας και το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων διοργανώνουν ένα διήμερο φεστιβάλ γεμάτο οπτικοακουστικά live projects που εξερευνούν το μουσικό αυτοσχεδιασμό και την οπτική προσέγγιση σε αυτόν, από τη jazz μέχρι τον θόρυβο και την πειραματική μουσική, από το live painting μέχρι το σύγχρονο χορό. Συμμετέχουν: Γιώργος Κατσάνος – Αθηνά Χανιώτη, Silent Move – Ερατώ Τζαβάρα, Γιώργος Μπουλντής –Μαργαρίτα Τρίκκα, Γιάννης Αναστασάκης- Ντενίζ Αγγελάκη, project3- Γιάννης Μηλιαρέσης, Μιχάλης Μοσχούτης.

 

 

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων [Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α], Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαΐου με είσοδο 8-10 ευρώ.

 

 

Glowsun

 

 

Οι Glowsun έρχονται από τη Lille της βόρειας Γαλλίας και αποτελούν ένα μέχρι σήμερα καλά κρυμμένο διαμάντι για τους φίλους του stoner rock. Μετρώντας τρεις κυκλοφορίες από το 2005, με τον ήχο τους να ακροβατεί ανάμεσα στα γκρουβάτα riff των Karma to Burn και τα ψυχεδελικά τζαμαρίσματα των Colour Haze, χαρίζουν μελωδίες ντυμένες με ένα βαρύ ηχητικό μανδύα. Αξιοσημείωτες είναι και οι εμφανίσεις τους στα περίφημα φεστιβάλ Desertfest και Duna Jam. Μαζί τους οι Αθηναίοι Godsleep.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Κυριακή 17 Μαΐου με είσοδο 12-15 ευρώ.