Η πίτσα πρόδωσε τον πιθανό δολοφόνο της οικογένειας Σαββοπουλου

Η πίτσα πρόδωσε τον πιθανό δολοφόνο της οικογένειας Σαββοπουλου Facebook Twitter
0

O ύποπτος της τετραπλής δολοφονίας που διαπράχθηκε σε μία εύπορη συνοικία της Ουάσιγκτον αναγνωρίστηκε από την αστυνομία χάρη στα ίχνη DNA του που εντόπισαν οι αρχές στα υπολείμματα μιας πίτσας, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.


Η αστυνομία γνωστοποίησε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ντάρον Ντίλον Ουιντ στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τον θάνατο ενός πλούσιου επιχειρηματία, του Ελληνοαμερικανού Σάββα Σαββόπουλος, της συζύγου του Έιμι, του γιου τους 10 ετών και μίας οικιακής βοηθού, της Βεραλίσια Φιγκερόα.

Οι φόνοι διαπράχθηκαν την 13η Μαΐου στην οικία του πολυεκατομμυριούχου και της οικογένειάς του. Τα θύματα τα είχαν δέσει και τα είχαν κακοποιήσει, ενώ ο δράστης είχε βάλει φωτιά στο σπίτι, εξήγησε η αστυνομία.


Ο Σαββόπουλος ήταν διευθύνων σύμβουλος της American Iron Works, μίας εταιρείας που εδρεύει στο Μέριλαντ και η οποία κατασκευάζει υλικά οικοδομών. Η μπλε του Πόρσε, που είχε κλαπεί, βρέθηκε εγκαταλειμμένη και καμμένη σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον τόπο του εγκλήματος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η εφημερίδα The Washington Post, όπως επίσης και πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, έγραψε σήμερα ότι η αστυνομία μπόρεσε να σημειώσει ταχεία πρόοδο στις έρευνές της χάρη στην ταυτοποίηση του DNA του Ουιντ, 34 ετών, στην κρούστα μιας πίτσας που φαίνεται πως είχε παραγγείλει την 13η Μαΐου, αφού είχε δέσει και απομονώσει τα θύματά του.
Ο ίδιος καταζητείται για δολοφονίες και σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, που επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει και δικαστικά έγγραφα, ένας συνεργάτης του Σαββόπουλος είχε αφήσει ένα δέμα που περιείχε 40.000 δολάρια σε χαρτονομίσματα λίγο προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Το έγκλημα διαπράχθηκε σε μία εύπορη συνοικία της Ουάσιγκτον, σε κοντινή απόσταση από την οικία του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και πολλές ξένες πρεσβείες και έδρες διπλωματικών αποστολών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ