Reuters: Ανεπαρκής η πρόταση της Ελλάδας

Reuters: Ανεπαρκής η πρόταση της Ελλάδας Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Ανεπαρκή χαρακτηρίζουν σύμφωνα με το Ρόιτερς οι δανειστές την ελληνική πρόταση των 47 σελίδων που απεστάλη από την Αθήνα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρει ότι η πρόταση απεστάλη εγκαίρως στην πενταμερή αλλά δεν περιλαμβάνει περαιτέρω υποχωρήσεις στα ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Το Reuters αναφέρει ότι η αποτυχία συμφωνίας τον Ιούνιο μπορεί να οδηγήσει σε ελληνική χρεοκοπία, περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και έξοδο από το ευρώ.  Επισημαίνει δε, ότι ελληνική κυβέρνηση και πιστωτές έχουν εγκλωβιστεί σε μακρές διαπραγματεύσεις.

Από την Αθήνα ο Γιάνης Βαρουφάκης ερωτώμενος από δημοσιογράφους αν η ελληνική πρόταση αποτελεί τελεσίγραφο, είπε ότι «δεν υπάρχουν “take it or leave it” σε μία διαπραγμάτευση», ενώ συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν έστειλε τελεσίγραφο, αντίθετα «στείλαμε τις προτάσεις μας».

Όταν ρωτήθηκε για το αν αφήσαμε περιθώρια στους δανειστές να ελιχθούν, ο υπουργός απάντησε: «Πάντα αφήνουμε περιθώρια. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια