Ο Καμμένος απαντά σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τα έξοδα στις ΗΠΑ

Ο Καμμένος απαντά σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τα έξοδα στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
9

Απάντηση στις ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή σχετικά με τα έξοδα της διαμονής του κατά την επίσκεψη του στις HΠΑ, δίνει σε Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνοντας  λόγο για «σπέκουλα» που «συνεχίζεται»". «Θα εισπράξω όλα τα ποσά των αγωγών που έχουν κατατεθεί εναντίον των ήδη καταδικασμένων συκοφαντών», σημειώνει ο υπουργός και συνεχίζει:

 «Αντιλαμβάνομαι τη λογική του ΠΑΣΟΚ να θεωρεί ότι οι πολιτικοί πληρώνουν τα προσωπικά τους έξοδα με δημόσιο χρήμα όπως έκαναν πάντα τα στελέχη του. Όμως δεν ισχύει για όλους. Επειδή συνεχίζεται η σπέκουλα, ως υπουργός Εθνικής 'Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πληρώνω τα προσωπικά μου έξοδα με την πιστωτική κάρτα μου, η οποία είναι στο όνομα μου και κατατίθεται στο πόθεν έσχες μου από το 1999 και δεν χρεώνω το δημόσιο ταμείο».

Όπως είπε ο κ Καμμένος «δεν δίνω λογαριασμό που πληρώνω για προσωπικά μου έξοδα. Δε χρεώνω στο δημόσιο τα ταξίδια μου και η παραμονή που πληρώνει το κράτος περιορίζεται στο ελάχιστο τίμημα που προβλέπεται, 300 δολάρια τη βραδιά. Δηλώνω δε ότι θα εισπράξω όλα τα ποσά των αγωγών που έχουν κατατεθεί εναντίον των ήδη καταδικασμένων συκοφαντών. Όσον αφορά το Ποτάμι, μάλλον παρασύρθηκε από τα ποσά που πλήρωναν από το δημόσιο χρήμα υπουργοί στην ταβέρνα του προέδρου τους».

Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ζητούσαν με ερώτηση των Ψαριανού και Δανέλλη σειρά διευκρινίσεων για τον σκοπό και το κόστος του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.


Ειδικότερα επισημαίνουν πως «στις σημερινές συνθήκες ακραίας αγωνίας για το μέλλον της χώρας μας και της οικονομικής ασφυξίας εκατομμυρίων πολιτών οι συνήθειες ανθρώπων -πολλω δε μάλλον- υπουργών, που παραπέμπουν σε παλιότερες εποχές χλιδής και σπατάλης αποτελούν πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα».

Ζητούν να μάθουν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού στις ΗΠΑ, πόσα ήταν τα μέλη της αποστολής, το είδος των αρμοδιότητων που επιφορτίστηκαν, καθώς και το ακριβές ποσό που κόστισε η εν λόγω αποστολή στον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπροσθέτως, ζητούν στοιχεία σχετικά με το  όνομα του ιδιοκτήτη της πιστωτικής κάρτας που χρεώθηκε ένα σημαντικό μέρος του συνολικής δαπάνης του ταξιδιού.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM