H Ακρόπολη απέκτησε wi-fi

H Ακρόπολη απέκτησε wi-fi Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων της Ακρόπολης (ΥΣΜΑ), εγκατέστησε προηγμένη υποδομή Wi-Fi στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, η οποία επιτρέπει την ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές από πανεπιστήμια όλου του κόσμου, με τη χρήση της υπηρεσίας περιαγωγής eduroam.

Η υπηρεσία eduroam υλοποιείται και αναπτύσσεται από το πανευρωπαϊκό ακαδημαϊκό και ερευνητικό δίκτυο GÉANT και προσφέρει στους χρήστες των μελών του εύκολη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες, με χρήση των ατομικών κωδικών πρόσβασης (credentials) που διαθέτουν από το Ίδρυμά τους. Το eduroam, σε οποιοδήποτε υποστηριζόμενο σημείο ασύρματης πρόσβασης διεθνώς, εγγυάται την ασφαλή σύνδεση του χρήστη με το διαδίκτυο.

Με την εγκατάσταση της νέας υποδομής, διευκολύνεται μεγάλο ποσοστό από τους νέους επισκέπτες της Ακρόπολης, που ανήκουν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και διαθέτουν σύγχρονες φορητές συσκευές. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ΕΔΕΤ, διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία διαδικτυακών εφαρμογών εξατομικευμένης πλοήγησης και πληροφόρησης για τους χώρους του μνημείου. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA χαρτογράφησε το Σύμπαν σε 360 μοίρες

Τech & Science / Η NASA δημιούργησε χάρτη ολόκληρου του ουρανού που θα μπορούσε να μας αποκαλύψει πώς ξεκίνησε το Σύμπαν

Το επίτευγμα θα μπορούσε να βοηθήσει τους αστροφυσικούς να διερευνήσουν πώς εξελίχθηκε ο Γαλαξίας και τι συνέβη στο πρώτο δευτερόλεπτο μετά τo big bang
THE LIFO TEAM