Αλεξιάδης: Μην ανησυχείτε, θα αλλάξουμε λάθη και υπερβολές στις 100 δόσεις

Αλεξιάδης: Μην ανησυχείτε, θα αλλάξουμε λάθη και υπερβολές στις 100 δόσεις Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Αλλαγές στη ρύθμιση των εκατό δόσεων το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των πολιτών, ούτε καμία «φοροκαταιγίδα».

«Η ρύθμιση (των εκατό δόσεων) απευθύνθηκε σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, με έναν πρωτοφανή αριθμό, που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ΑΦΜ. Είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν και λάθη και υπήρχαν και υπερβολές. Διαπιστώσαμε, δηλαδή, ότι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν την οικονομική δυνατότητα εντάχθηκαν, όχι για να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, αλλά για να εκμεταλλευτούν το δημόσιο. Αυτά θα τα ξαναδούμε, να μην ανησυχούν οι πολίτες. Εάν κάποιος έχει, λεφτά στην τράπεζα είναι λογικό να εντάσσεται στη ρύθμιση των εκατό δόσεων, όταν έχει κάτι εκατομμύρια στην τράπεζα;» διερωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης.

«Για τον ίδιο είναι λογικότατο, γιατί ήταν λάθος η διάταξη του νόμου, γι' αυτό και την διορθώνουμε. Αλλά να μην ανησυχεί ο πολίτης, να μην παρασύρεται από φοροκαταιγίδες, από καταστροφές, λιμούς και καταποντισμούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε ούτε καμία φοροκαταιγίδα, δεν έχουμε ούτε καμία καταστροφή, συνεχίζουμε στα πλαίσια υλοποίησης της συμφωνίας και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα συνεχίζουμε πιο δυνατοί την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, συνεχίζουμε τον αγώνα για εφαρμογή του συντάγματος, δηλαδή, για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Θα έχουμε αλλαγές στις εκατό δόσεις, θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, ας μην προτρέχουμε» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Τόνισε, επίσης, ότι στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να γίνουν κινήσεις ενίσχυσης των υπηρεσιών και των ελεγκτικών διαδικασιών για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροκλοπής και της φοροδιαφυγής.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Διαπιστώσαμε, δηλαδή, ότι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν την οικονομική δυνατότητα εντάχθηκαν, όχι για να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, αλλά για να εκμεταλλευτούν το δημόσιο. Πηγή: www.lifo.grΚαλά μας δουλεύει αυτός; Ο ΣΥΡΙΖΑ εκανε την τροποποίηση για να περιλάβει και αυτούς η ρύθμιση!! Αρχικά το είχε προτείνει ο Σαμαρας πριν την 5η αξιολόγηση, οι Ευρωπαίοι αντέδρασαν και το μάζεψε άρον άρον! Μετά βγήκε ο Τσίπρας και το έπραξε!