Ο Banksy στέλνει τα υλικά των εγκαταστάσεων της Dismaland στους πρόσφυγες του Καλαί

Ο Banksy στέλνει τα υλικά των εγκαταστάσεων της Dismaland στους πρόσφυγες του Καλαί Facebook Twitter
0

Τα στένσιλ έργα του εκτείνονται σε τοποθεσίες, από το Λονδίνο ως τη Νέα Υόρκη, μέχρι τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Ο καλλιτέχνης του δρόμου Banksy καυτηριάζει με χειρουργική ακρίβεια και παροιμιώδη ειρωνεία όλα αυτά, για τα οποία η παγκόσμια οικονομική ελίτ, κρατά ερμητικά κλειστά τα χείλη της.

Το τελευταίο δημιούργημά του, Dismaland, η αντίστροφη δηλαδή Disneyland, έκλεισε την Κυριακή μετά από 5 εβδομάδες λειτουργίας. Με πάνω από 150.000 επισκέπτες, το "σκοτεινό" θεματικό πάρκο απέφερε περίπου 30 εκατ. ευρώ στην παραθαλάσσια κοινότητα Ουέστον-σούπερ-Μάρε.

Το «πάρκο της θλιβερής ουτοπίας» τώρα πρόκειται να διαλυθεί και τα υλικά του θα αποσταλούν στο Καλαί, ώστε να γίνουν καταφύγια για τους πρόσφυγες που περιμένουν εβδομάδες ή και μήνες, να περάσουν στη Βρετανία.

  

Ο Banksy, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Dismaland τη Δευτέρα ότι όλα τα ξύλα και τα υλικά από το πάρκο θα μεταφερθούν σε ένα στρατόπεδο προσφύγων έξω από το βορειοδυτικό γαλλικό λιμάνι του Καλαί για την κατασκευή καταφυγίων. 

"Σύντομα κοντά σας ... Dismaland στο Καλαί" γράφει η αρχική σελίδα της Dismaland.

 

Ο Banksy στέλνει τα υλικά των εγκαταστάσεων της Dismaland στους πρόσφυγες του Καλαί Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM