ΔΝΤ και Ντάισελμπλουμ πιέζουν πάλι για τις μεταρρυθμίσεις

ΔΝΤ και Ντάισελμπλουμ πιέζουν πάλι για τις μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
SOOC
0

Μετά το ΔΝΤ που σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν προχωράνε, τώρα και ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του οργάνου τονίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει  εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, για τα οποία έχει δεσμευθεί. Πρόσθεσε ωστόσο, μιλώντας το Ρόιτερς, ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) το Spiegel επικαλείται εσωτερικό έγγραφο που κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος. Το περιοδικό σημειώνει ότι  και οι Βρυξέλλες πιέζουν για εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων προκειμένου να εκταμιευθούν και τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που η πρώτη αξιολόγηση δεν κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου, τότε οι τράπεζες θα υπόκεινται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αναδιάρθρωση (BRRD), σύμφωνα με την οποία «κουρεύονται» καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM