Πιθανό να μην μπορούν να πάρουν όλο το μισθό τους σε μετρητά μισθωτοί και συνταξιούχοι

Πιθανό να μην μπορούν να πάρουν όλο το μισθό τους σε μετρητά μισθωτοί και συνταξιούχοι Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην έχουν τη δυνατότητα να πάρουν όλη τη σύνταξη ή το μισθό τους σε μετρητά από την τράπεζα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον Αντ1 απέκλεισε μεν την επιβολή μόνιμου capitalcontrol στην ανάληψη μετρητών ώστε να χρησιμοποιείται το πλαστικό χρήμα, ωστόσο δεν απέκλεισε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να μπορούν να χρησιμοποιούν μέρος του μισθού τους μόνο με κάρτα.

Ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για κίνητρα που θα δοθούν για χρήση πλαστικού χρήματος, όπως το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ή και δικαίωμα κατανάλωσης επιπλέον ποσού μέσω της πλαστικής κάρτας.

Την ίδια στιγμή όμως δεν έδωσε σαφή απάντηση για το αν θα υπάρξουν όροι ανάληψης μετρητών και όρια αποκλειστικής χρήσης χρημάτων μέσω πλαστικού χρήματος. Διαβεβαίωσε πάντως  ότι «δεν υπάρχει απόφαση για δέσμευση ή κάτι άλλο».

Παράλληλα μίλησε για βελτιώσεις που θα γίνουν στο πολυνομοσχέδιο, επιβεβαίωσε ότι θα μπει ΕΝΦΙΑ στα ενοικιαζόμενα δωμάτια  ενώ για τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι το υπουργείο προωθεί αλλαγές από φέτος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

βενζινη

Οικονομία / Πειραγμένες αντλίες: «Οι χαμηλές τιμές ελέγχονται όταν διατηρούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα»

Δηλώσεις έκανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος - Τι είπε για την εμπλοκή της μαφίας στον κλάδο - «Οι έλεγχοι είναι ασφυκτικοί»
LIFO NEWSROOM