Μυτιλήνη: Σε λειτουργία το πρώτο hot spot για πρόσφυγες

Μυτιλήνη: Σε λειτουργία το πρώτο hot spot για πρόσφυγες Facebook Twitter
Lefteris Partsalis / SOOC
1

Ξεκίνησε σήμερα επίσημα η λειτουργία του πρώτου Κέντρου Καταγραφής Μεταναστών και Προσφύγων σε ένα παλιό στρατόπεδο στη Μόρια, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.

Στο hot spot θα γίνεται η εγγραφή, η ταυτοποίηση, η δακτυλοσκόπηση και η ενημέρωση των εισερχομένων, ο διαχωρισμός τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και σε αιτούντες άσυλο ενώ θα οργανώνονται, επίσης, οι επιχειρήσεις προώθησης του καθενός προς τις ευρωπαϊκές χώρες ή επαναπατρισμού στις χώρες προέλευσής τους.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ξεκίνημα, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για την εφαρμογή hot spots και σε άλλες περιοχές, για την έναρξη των μετεγκαταστάσεων και τη βελτίωση των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Έλληνας επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο στη Λέσβο, επίσης, βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου και προεδρεύων του Συμβουλίου Ζαν Άσελμπορν, αλλά και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: «Μόνο τα ρούχα είναι γύρω στις 40.000 ευρώ» - Τι φέρεται να οφείλει στον επιχειρηματία

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Μόνο τα ρούχα είναι γύρω στις 40.000 ευρώ» - Τι φέρεται να οφείλει στον επιχειρηματία

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία αναφέρει πως δόθηκαν στον τραγουδιστή σημαντικά ποσά για οικιακή βοηθό, έξοδα διαβίωσης, φύλαξη 24 ώρες το 24ωρο και για αγορές ρούχων αξίας περίπου 40.000 ευρώ
THE LIFO TEAM