Η Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να γίνει "Νούμερο 1" στην ανακύκλωση γυαλιού

Η Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να γίνει "Νούμερο 1" στην ανακύκλωση γυαλιού Facebook Twitter
0

Να τετραπλασιάσει την ποσότητα γυαλιού που ανακυκλώνεται από τους 30 με 40 τόνους που είναι σήμερα, στους 150 το μήνα ή 1.800 το χρόνο φιλοδοξεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, που μαζί με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Ας σκεφτούμε ΓΥΑΛίγο...την ανακύκλωση", έγινε γνωστό πως το 2014 ανακυκλώθηκαν 300 τόνοι γυαλιού στον δήμο Θεσσαλονίκης και το 2015 φαίνεται ότι η ποσότητα θα αυξηθεί μια και τους 8 πρώτους μήνες ήδη συγκεντρώθηκαν στους ειδικούς κάδους 250 τόνοι. Σημειωτέον πως από το 2013 έχουν τοποθετηθεί 240 ειδικοί κάδοι για ανακύκλωση γυαλιού κι επίκειται η τοποθέτηση άλλων 100 κάδων στην Τούμπα και στην Μαρτίου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε, από την πλευρά του, πως ο δήμος Θεσσαλονίκης εξετάζει την παροχή κινήτρων σε γειτονικά μαγαζιά να πιάσουν τον στόχο ανακύκλωσης γυαλιού, με αντάλλαγμα τη μείωση του ενοικίου κοινόχρηστου χώρου, προσθέτοντας ότι σε μια δεύτερη φάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η απειλή επιβολής προστίμου. Τόνισε, δε, ότι ο δήμος αναζητεί τρόπους η αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να συνδεθεί με την υποχρέωση ανακύκλωσης γυαλιού.

Μάλιστα ο δήμος σχεδιάζει να δημιουργήσει και Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, που θα πουλά ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα προϊόντα από δεύτερο χέρι για να προωθήσει την μείωση απορριμμάτων μέσα από την επαναχρησιμοποίηση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM