Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι αυτή την Κυριακή!

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι αυτή την Κυριακή! Facebook Twitter
0

Ο Μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και η Αθήνα έχει γεμίσει με επισκέπτες από όλο τον κόσμο που μαζί με τους Έλληνες συμμετέχοντες θα αναβιώσουν την κλασική μαραθώνια διαδρομή. Ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών θα ξεκινήσει από τον Μαραθώνα και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 43.000 δρομείς θα διανύσουν την ιστορική διαδρομή όπως ακριβώς ο άγγελος-αγγελιοφόρος που έφερε το μήνυμα της νίκης στην μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ, στους Αθηναίους. Ο Μαραθώνιος είναι ένα από τα σπουδαιότερα αγωνίσματα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας διεξάγεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή δρομέων από όλο τον κόσμο. Θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους στον κόσμο, καθώς οι αθλητές καλούνται να διανύσουν 10 χιλιόμετρα ανηφόρας. 

Η απόσταση που θα χρειαστεί να διανύσουν οι δρομείς την Κυριακή είναι 42.195 μέτρα. Η διαδρομή θα είναι απαιτητική και δύσκολη και οι αθλητές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Αν είσαι και εσύ ένας από τους συμμετέχοντες και έχεις αγωνία για την μεγάλη μέρα διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για το τι μπορείς να κάνεις την ημέρα πριν από τον Μαραθώνιο για να είσαι πανέτοιμος για μεγάλες επιδόσεις.

 

Ο καθένας μπορεί να γίνει δρομέας, το μόνο που χρειάζεται είναι να τρέξει.

  

1.

Φάε τροφές με υδατάνθρακες και απόφυγε τις περίεργες τροφές.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να φας τρία πιάτα μακαρόνια. Απόφυγε να φας βαριά το βράδυ. Φάε φαγητά που ξέρεις ότι δεν σε επηρεάζουν αρνητικά.

 

2.

Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου.

Πιες πολλά υγρά κατά την διάρκεια της ημέρας. Μπορείς να πιεις και ενεργειακά ποτά. Απόφυγε το αλκοόλ γιατί θα αφυδατώσεις τον οργανισμό σου.

 

3.

Προετοίμασε τον εξοπλισμό σου και τα ρούχα σου από το προηγούμενο βράδυ.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά παπούτσια ιδανικά για τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις η νέα συλλογή της Nike Flash Pack, είναι ιδανική. Για να τρέξεις στον Μαραθώνιο με άνεση και μέγιστη απόδοση αλλά και για τις προπονήσεις σου ακόμη και τις βραδινές. Η συγκεκριμένη σειρά πέρα του ότι θα σου προσφέρει απίστευτο στιλ, έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι επενδυμένη με ανακλαστικά στοιχεία για να είσαι ορατός-ή σε συνθήκες σκοταδιού. Τα παπούτσια Lunar Glide 7 Flash επανασχεδιάστηκαν με την τεχνολογία Flyknit, και σε συνδυασμό με τα ανακλαστικά στοιχεία προσφέρουν κορυφαία ενίσχυση απέναντι στο σκοτάδι και το νερό. Τα ρούχα της ίδιας συλλογής της Nike είναι σχεδιασμένα για προστασία από τον αέρα και τη βροχή, με επένδυση Dri-FIT που απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα, τα κολάν και τα μπλουζάκια της συλλογής είναι η τέλεια επιλογή για να φορέσεις στον Μαραθώνιο. Επίσης θα χρειαστείς κάλτσες, καπέλο, μην ξεχάσεις τον αριθμό συμμετοχής σου, ρολόι, μπάρες δημητριακών για να έχεις κάτι να φας πριν ξεκινήσει η διαδρομή, αντηλιακό και γυαλιά γιατί προβλέπεται ηλιόλουστη μέρα.

 

4.

Μπορείς να πας για ένα σύντομο τρέξιμο αν νομίζεις ότι το χρειάζεσαι.

Δεν θα χάσεις την φόρμα σου αν δεν πας για τρέξιμο μία μέρα πριν από τον Μαραθώνιο αλλά αν έχεις άγχος και πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις μπορείς να πας για ένα σύντομο και χαλαρό τρέξιμο.

 

5.

Σιγουρέψου ότι έχεις περιποιηθεί τα νύχια των ποδιών σου.

Αν τα νύχια σου είναι περιποιημένο και κομμένα σωστά δεν θα υπάρχει κίνδυνος να γίνει ανεπιθύμητη τριβή με τα παπούτσια που μπορεί να σε τραυματίσει ή να σε κουράσει.

 

6.

Μην κουράσεις τον εαυτό σου

Μην κουράσεις τον εαυτό σου
Προσπάθησε να μην κάνεις άσκοπες μετακινήσεις που θα σε αναγκάσουν να στέκεσαι πολύ ώρα στα πόδια σου.

 

7.

Προσπάθησε να είσαι χαλαρός-ή.

Κάνε θετικές σκέψεις, φαντάσου τον εαυτό σου να τρέχει στον Μαραθώνιο. Και οι αναπνοές βοηθάνε πολύ.

 

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι αυτή την Κυριακή! Facebook Twitter

 

8.

Οργάνωσε το πρωινό σου.

Σιγουρέψου ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για το πρωϊνό σου και μην υπολογίζεις ότι θα βρεις το κατάλληλο φαγητό στο σημείο εκκίνησης.

 

9.

Μελέτησε τον χάρτη της διαδρομής.

Ακόμη και αν τον έχεις ξαναδεί, μπορείς να τον διαβάσεις άλλη μια φορά. Θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς και να χαλαρώσεις.

 

10.

Οργάνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσεις στο σημείο εκκίνησης.

Όταν γίνεται ο Μαραθώνιος οι δρόμοι κλείνουν και δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσεις στο σημείο εκκίνησης με αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Ψάξε να δεις τι εναλλακτικές έχεις από το προηγούμενο βράδυ για να μην αγχώνεσαι το πρωί.

 

11.

Μην αγχωθείς για τον ύπνο ακόμη και αν έχεις αϋπνία.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δυσκολεύονται να κοιμηθούν το βράδυ πριν τον Μαραθώνιο. Δεν χρειάζεται να σε αγχώνει αυτό, είναι πολύ δύσκολο μία νύχτα χωρίς καλό ύπνο να επηρεάσει την απόδοση σου στον Μαραθώνιο.

 

12.

Πάρε έμπνευση.

Μπορείς να δεις κάποια ταινία που θα σε εμπνεύσει και θα σε χαλαρώσει πριν από την μεγάλη μέρα. Η ταινία της Nike το Last, είναι ιδανική. Το νέο φιλμ αναφέρεται στο τρέξιμο και είναι αφιερωμένο όχι στον πρώτο αλλά στον τελευταίο αθλητή που περνά τη γραμμή τερματισμού. Μιλάει και για την ανολοκλήρωτη διαδρομή κάθε δρομέα και ουσιαστικά για τους δρομείς που τρέχουν από περηφάνια και με πραγματικό σκοπό να καταρρίψουν τους προσωπικούς τους στόχους και όχι για να πάρουν μετάλλια. Το φιλμ βασίζεται σε ένα σενάριο πολύ πρωτότυπο γιατί ο πρωταγωνιστής έχει την πιο μοναδική οπτική για τον αγώνα - είναι ο τελευταίος - και αναμφίβολα τη μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους δρομείς!

 

"Ο καθένας μπορεί να γίνει δρομέας, το μόνο που χρειάζεται είναι να τρέξει".

 

Δες το Last, το καινούργιο φιλμ της Nike:

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Υγεία & Σώμα / Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Νέες μάρκες εμφανίζονται διαρκώς στη βιομηχανία της ανδρικής περιποίησης. Το ερώτημα όμως παραμένει: χρειάζονται πραγματικά οι άνδρες τόσα πολλά εξειδικευμένα προϊόντα;
THE LIFO TEAM
Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Επιστήμες / Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Η Νεφέλη Σκούφου-Παπουτσάκη ανήκει στους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ που δημιούργησαν «μίνι έντερα» προκειμένου να βοηθήσουν στην κατανόηση της νόσου του Κρον και στην εύρεση ακριβέστερων και πιο εξατομικευμένων θεραπειών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Θα το κάνω για μένα»: Πόσο υαλουρονικό αντέχει το συκώτι και η αισθητική μας;

Υγεία & Σώμα / «Θα κάνω υαλουρονικό στα χείλη, θα το κάνω για μένα»: Μας έχουν καταστρέψει οι Καρντάσιαν;

Πόσο εντάξει είναι να κάνουν οι έφηβοι fillers; Πώς φτάσαμε να κάνουμε botox ακόμα και στο κομμωτήριο; Και τι μπορεί να πάει στραβά με τα ενέσιμα; Μία δερματολόγος και μια ψυχοθεραπεύτρια απαντούν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Φάκελος Υγεία / Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Το κουβάρι της αποκατάστασης των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι μπλεγμένο και πολυδιάστατο, κι όταν πιάσει κανείς το νήμα διαπιστώνει ότι αναφύονται δύσκολα κοινωνικά ζητήματα, που συνήθως κρύβονται κάτω από το χαλί της επικαιρότητας.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΜΕΘ: Υπάρχουν πια αρκετές, αλλά υπολειτουργούν

Φάκελος Υγεία / ΜΕΘ: Υπάρχουν πια αρκετές, αλλά υπολειτουργούν

Η πιο σημαντική παρακαταθήκη που άφησε στα δημόσια νοσοκομεία το σαρωτικό κύμα του Covid-19 είναι η αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες προήλθαν κυρίως από δωρεές. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές από αυτές είναι κλειστές και κάποιες άλλες υπολειτουργούν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Μεταρρύθμιση για την υγεία: Φύγε Ε.Σ.Υ., έλα εσύ

Φάκελος Υγεία / Μεταρρύθμιση για την υγεία: Θεραπεύει παθογένειες ή ανοίγει νέες πληγές;

Η μεταρρύθμιση συμπυκνώνεται σε τρεις αλλαγές: τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, την απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ πέραν του ωραρίου τους στον ιδιωτικό τομέα και τη δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να διενεργούν ιατρικές πράξεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Ποια είναι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης γι’ αυτό το αμφίδρομο «μπες βγες» στη δημόσια υγεία, με το οποίο υποστηρίζει ότι θα την ισχυροποιήσει;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΣΥ: Άγονες περιοχές, άγονα επιδόματα και άγονες λύσεις

Φάκελος Υγεία / Γιατρός στις Κυκλάδες: Άγονες περιοχές, άγονα επιδόματα και άγονες λύσεις

Ποια είναι η καθημερινότητα ενός γιατρού στις Κυκλάδες; Πώς τα βγάζει πέρα μια γιατρός στη Λήμνο, όταν έχει να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό που απαιτεί αεροδιακομιδή; Μια εικόνα από τις δημόσιες δομές υγείας στις άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, που ξέμειναν από γιατρούς αλλά και από κυβερνητικές λύσεις, αφού κι αυτές άγονες παραμένουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΣΥ: η μεγάλη παραίτηση και η υποστελέχωση

Φάκελος Υγεία / ΕΣΥ: Η μεγάλη παραίτηση

Υποστελεχωμένα νοσοκομεία, εξοντωτικές συνθήκες, γιατροί σε ρόλο καμικάζι και νέοι χωρίς ειδικότητα που αναγκάζονται να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Αυτή είναι η τωρινή εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ