Κάμερον: Όλο και πιο πιθανό να έπεσε το ρωσικό αεροσκάφος από βόμβα

Κάμερον: Όλο και πιο πιθανό να έπεσε το ρωσικό αεροσκάφος από βόμβα Facebook Twitter
0

Φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι το ρωσικό αεροσκάφος έπεσε από βόμβα στο Σινά, τόνισε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ν. Κάμερον, σε δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να σταματήσει τις πτήσεις βρετανικών αεροσκαφών πάνω από το Σινά.

«Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας βόμβας τρομοκρατών, όμως φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι αυτό συνέβη», είπε ο Κάμερον.

Η βρετανική απόφαση προκάλεσε εκνευρισμό στην αιγυπτιακή κυβέρνηση που επιμένει να κλίνει προς την κατεύθυνση της βλάβης, ώστε να μετριάσει τις εντυπώσεις από τη δράση τρομοκρατικών ομάδων στο έδαφός της.

 «Η βρετανική απόφαση ελήφθη μονομερώς χωρίς να υπάρξουν σχετικές διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο παρά τις υψηλού επιπέδου επαφές που υπήρξαν μερικές ώρες πριν μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρεται σε δήλωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών που μεταδόθηκε από το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Στη δήλωση προστίθεται ότι η Αίγυπτος είχε αντιδράσει θετικά στις βρετανικές ανησυχίες και είχε ενισχύσει τα μέτρα στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις για τοποθέτηση βόμβας που οδήγησε στην πτώση του αεροσκάφους και στο θάνατο 224 ανθρώπων, ενώ από την πλευρά του ο Κάμερον, έκανε γνωστό ότι θα τηλεφωνήσει στον Πούτιν για να του εκφράσει τις ανησυχίες του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM