ΗΠΑ: Υποκλαπείσες συνομιλίες ενισχύουν το σενάριο βόμβας στο μοιραίο Airbus

ΗΠΑ: Υποκλαπείσες συνομιλίες ενισχύουν το σενάριο βόμβας στο μοιραίο Airbus Facebook Twitter
0

"Συνομιλίες" που υποκλάπηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες ενισχύουν τη θεωρία ότι η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά, το περασμένο Σάββατο, οφείλεται σε έκρηξη βόμβας, υποστήριξαν σήμερα αμερικανοί αξιωματούχοι, σημειώνοντας ωστόσο πως ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδεικτικά στοιχεία ότι το αεροπλάνο έπεσε λόγω βόμβας αφού επισημαίνουν ότι δεν έχει αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης.

Νωρίτερα πάντως η Ρωσία ανήγγειλε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις στην Αίγυπτο, αν και λίγο μετά έσπευσε να διευκρινίσει πως η απόφασή της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν σημαίνει πως η συντριβή του αεροπλάνου προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση.

 

Οι πτήσεις θα ανασταλούν έως ότου εξασφαλισθεί το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας σε συνεργασία με το Κάιρο, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

 

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Αλεξάντρ Νεράντκο δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η υπηρεσία του άρχισε να καταστρώνει τα σχέδια για την αναστολή των πτήσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Αιγύπτου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΗΕ κατά Ισραήλ για σεξουαλική βία και «πράξεις γενοκτονίας» στη Γάζα

Διεθνή / ΟΗΕ κατά Ισραήλ για σεξουαλική βία και «πράξεις γενοκτονίας» στη Γάζα

Οι στρατιώτες ασκούν συστηματικά σεξουαλική βία, ενώ καταστρέφονται υποδομές σχετικές με την αναπαραγωγή στη Γάζα - Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι «ένα αντισημιτικό, σάπιο όργανο», απάντησε ο Νετανιάχου απορρίπτοντας το περιεχόμενο της έκθεσης
LIFO NEWSROOM