Άρωμα και γεύση καφέ

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter
0

Ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια είναι αυτό που ξεκινά στους τροπικούς του Αιγόκερω και του Καρκίνου και καταλήγει στο φλιτζάνι μας. Στα μακρινά εκείνα εδάφη οι καλλιεργητές μαζεύουν με τα χέρια τους ώριμους καρπούς του δέντρου Coffea Rubiaceae, τους διαλέγουν και τους καβουρδίζουν για να δώσουν τις διαφορετικές ποικιλίες καφέ της Nespresso.      

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

Κάθε φορά που απολαμβάνω τον αγαπημένο μου espresso φέρνω στη σκέψη μου το άρωμα από το καβούρδισμα και το άλεσμα των κόκκων που καταλήγουν στη μηχανή του καφέ μου. Αυτή η μηχανή συνδυάζει τη σχεδίαση και την τεχνολογία για να προσφέρει μια εικόνα design στην κουζίνα μου και ένα γευστικό αποτέλεσμα για την προσωπική μου απόλαυση. Η Latissima Touch Glam White είναι ένας από τους τελευταίους σταθμούς που κάνει ο καφές της Nespresso αλλά και ένας από τους πιο σημαντικούς αφού είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αναδεικνύει το άρωμα και τη γεύση της ποικιλίας που επιλέγω κάθε φορά. Ο τελικός προορισμός σε αυτή τη διαδρομή είναι τα φλιτζάνια της σειράς pure που είναι εξαιρετικά σχεδιασμένα για τον καφέ που επιλέγω. Pure espresso, pure lungo, pure cappuccino.       

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

Ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής ο τελικός προορισμός είναι οι φίλοι μου. Οι αυθεντικοί μου φίλοι με τον ιδιαίτερο τύπο τους για τους οποίους χαίρομαι να επιλέγω τον αντίστοιχο τύπο καφέ:  Dharkan, για τον Αντρέα που είναι η ήσυχη δύναμη με την ισχυρή προσωπικότητα. Dulsao do Brasil, για τη Σοφία με τους λεπτούς τρόπους, τον ισορροπημένο χαρακτήρα και την ντελικάτη όψη. Για την Αλεξάνδρα έχω πάντα έναν Ristretto που ταιριάζει στην έντονη παρουσία της σε συνδυασμό με τη διακριτικότητα του χαρακτήρα της.    

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

 

Ο Ciocattino ταιριάζει στον Ηλία που λατρεύει τη σοκολάτα. Ο συνδυασμός με τις νότες καραμέλας είναι η επίγευση που τον ενθουσιάζει. Για την Ελένη επιλέγω τον Arpeggio Decaffeinato που ταιριάζει στην ιδιαίτερη προσωπικότητά της. Η πλούσια γεύση αυτού του καφέ με την ξεχωριστή επεξεργασία που διατηρεί τον πλούτο και την ένταση των αρωμάτων είναι φτιαγμένη για εκείνη. Και τέλος για τον Δημήτρη ο Vivalto Lungo που ταιριάζει στην πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του. Το ίδιο χαίρομαι όταν διαλέγω δώρα για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Για να γιορτάσουμε τις αμέτρητες στιγμές με άρωμα καφέ που έχουμε μοιραστεί μαζί. Τι άλλο να ζητήσεις;    

  

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

Το επόμενο διάστημα θα δοκιμάσω τα νέα αρώματα από τη σειρά Variations που θα διατίθενται για περιορισμένο χρόνο: Vanilla Amaretti,  Ciocco Ginger και Vanilla Cardamom είναι τα νέα αρώματα της Nespresso που πρέπει κανείς να ανακαλύψει. Άλλωστε οι Nespresso Boutiques είναι εκεί για να μπορείς να ζήσεις την εμπειρία του καφέ στον χώρο που της ταιριάζει περισσότερο. Μια εμπειρία που ξεκινάει από τον καρπό και φτάνει στο φλιτζάνι σκορπίζοντας το άρωμα και τη γεύση του καφέ στην πιο αυθεντική τους μορφή.    

 

 


 

Οι πλήρεις σειρές καφέ της Nespresso είναι διαθέσιμες στο www.nespresso.com, σε ειδική εφαρμογή της Nespresso για κινητά, σε Boutiques και στο τηλεφωνικό κέντρο 24/7.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT