Το πρώτο βραβείο κατέκτησαν οι Σχολές Δέλτα στο «1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Sandwich Delifrance» . ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη γαλλική εταιρεία αρτοποιίας και sandwich , Delifrance Hellas, θυγατρική της Grands Moulins de Paris του Ευρωπαϊκού κολοσσού και ηγέτη στην αλευροβιομηχανία.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη τη Δευτέρα 30/11/2015 στο “Clap the Restaurant” του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα με σημαντικούς κριτές από τον χώρο της εστίασης και γευσιγνωσίας όπως η Κ. Ντίνα Νικολάου – chef & TV personality, Γιάννης Ρούδας- manager director Delifrance Hellas, Χρήστος Σοκόλης- CEO Food Concepts, Τάσος Αντωνίου- δημοσιογράφος & food blogger, Χάρης Χαραλαμπίδης – Gastronomy Esentials.
Από τις 500 δηλώσεις συμμετοχών κορυφαίων σχολών γαστρονομίας στην Ελλάδα, επιλέχθηκαν 12 υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι για τον τελικό, ανάμεσα τους και 5 σπουδαστές από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων. Το κριτήριο των διαγωνιζόμενων ήταν: γαστρονομία, γρήγορο σέρβις, διατροφική αξία, κόστος και έμπνευση Ελλάδας.
Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχτηκε η σπουδάστρια μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων Κα. Καρολίνα Πλιάτσικα δίνοντας την δική της πρόταση sandwich εμπνευσμένη από το ελληνικό παραδοσιακό φαγητό «φασολάδα». Η νικήτρια του διαγωνισμού θα έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 11ο Διεθνή διαγωνισμό της Delifrance στο Παρίσι, τον Μάρτιο 2016.
Το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ευχαριστεί θερμά όλους τους σπουδαστές του για τη συμμετοχή τους και υπόσχετε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.
σχόλια