Το ελληνικό δημόσιο πούλησε κτίριο του στις ΗΠΑ

Το ελληνικό δημόσιο πούλησε κτίριο του στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Το ελληνικό δημόσιο πούλησε το ελληνικό γραφείο τύπου και πληροφοριών της Νέας Υόρκης, το οποίο είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με τον  Μιχάλη Ιγνατίου, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα “κομμάτια” της περιουσίας του ελληνικού κράτους, το οποίο θεωρούνταν από τις πιο έξυπνες αγορές που είχε κάνει η Ελλάδα.

Η ελληνική Πρεσβεία ενημερώθηκε από την Αθήνα ότι η πώληση ολοκληρώθηκε και οι υπάλληλοι του Γραφείου Τύπου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πρέπει να το εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν. Το κτίριο θα παραδοθεί στον άγνωστο αγοραστή την 31η Ιανουαρίου 2016. Η τιμή δεν έχει γίνει γνωστή.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στο Μανχάταν, αποτελεί τον δεύτερο όροφο συγκροτήματος γραφείων καλούμενου ως “The 3 Dag Condominium” και έχει συνολική ενοικιαζόμενη επιφάνεια 15.247 τετραγωνικά πόδια (1.416 τ.μ.).

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε θέσει ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή τα 9.100.000 δολάρια ΗΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό καλύφθηκε.

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο κτίριο το οποίο είναι προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι το πρώην Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, και έχει εγκαταλειφθεί εντελώς. Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ιστορικό και βρίσκεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας. Αποτελείται από ισόγειο και τρεις ορόφους συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 8.120 τετραγωνικά πόδια (754 τ.μ. περίπου). Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 2.850 τετραγωνικά πόδια (264 τ.μ.).

Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή τα 2.700.000 δολάρια ΗΠΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ