Unicef: Aυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς

Unicef: Aυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς Facebook Twitter
Georgi Licovski
0

Η νικήτρια φωτογραφία στο διαγωνισμό της UNICEF «Φωτογραφία της Χρονιάς 2015» του Georgi Licovski του European Pressphoto Agency δείχνει παιδιά προσφύγων να κλαίνε ανάμεσα στους άνδρες των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στης ΠΓΔΜ. H φωτογραφία τραβήχτηκε στις 21 Αυγούστου 2015.

Στο διαγωνισμό φέτος υπέβαλαν συμμετοχές 75 φωτογράφοι από 30 χώρες ενώ οι εικόνες ήταν συνολικά 909.

"Η κατάσταση ήταν τόσο φρικτή που για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τους συναδέλφους μου να κλαίνε, κλονισμένους από όσα συνέβαιναν μπροστά στα μάτια τους" δήλωσε ο Licovski για τη φωτογραφία του και όσα κατέγραψε εκείνη τη μέρα. Ο φωτογράφος περιέγραψε κατά τη βράβευσή του συγκινημένος το χάος εκείνης της μέρας όταν κάποιοι πρόσφυγες προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και τα παιδιά χωρίστηκαν από τους γονείς τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

National Geographic: «Οι προορισμοί που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

Διεθνή / National Geographic: «Τα μέρη που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

«Από τα εθνικά πάρκα έως τα αρχιτεκτονικά θαύματα, το 2025 μας χάρισε αμέτρητα μέρη για να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους προορισμούς που κατέκτησαν την κορυφή της ταξιδιωτικής σας λίστας»
THE LIFO TEAM
NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

Διεθνή / NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

«Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επέκταση της παραγωγής του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων» μεταδίδει το δίκτυο
THE LIFO TEAM