Αυξήσεις στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων

Αυξήσεις στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
2

Μισθολογικές αυξήσεις στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων της τάξεως του 5-10% αποφάσισε η κυβέρνηση με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, αλλά και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, θα αποφασίζουν τις προϋποθέσεις της προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης που θα απολαμβάνουν εν είδει επιβράβευσης όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αριστεύουν στην αξιολόγηση.

Μάλιστα, στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου προβλέπεται αύξηση στα επιδόματα νυχτερινής, κυριακάτικης και εργασίας αργιών, καθώς και συνυπολογισμός των αποδοχών που λαμβάνουν αποσπασμένοι υπάλληλοι. Πιο συγκεκριμένα, από 20% σε 30% το επίδομα νυχτερινής εργασίας, από 30% σε 40% το επίδομα της αργίας και της κυριακάτικης ημερήσιας και από 40% σε 45% της αργίας και της κυριακάτικης νυχτερινής απασχόλησης.

Στις τροποποιήσεις περιλαμβάνεται και διάταξη που προβλέπει ότι εφόσον ένας υπάλληλος έχει τρεις συνεχόμενες αρνητικές αξιολογήσεις, «παγώνει» για ένα χρόνο ο μισθός του.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι για τους αποσπασμένους υπαλλήλους προβλέπεται ότι οι επιπλέον αποδοχές που λαμβάνουν συνυπολογίζονται και στο νέο μισθολόγιο ως προσωπική διαφορά για όσο χρόνο διαρκεί η απόσπαση. Επιπλέον, διορθώθηκαν οι διατάξεις που αφορούν τα επιδόματα θέσης ευθύνης των σχολικών συμβούλων και των προϊσταμένων σε νοσοκομεία. Κάτι που σημαίνει πως οι σχολικοί σύμβουλοι θα λαμβάνουν επίδομα θέσης 300 ευρώ και οι προϊστάμενοι σε νοσοκομεία 250 ευρώ. Επίσης, κατόπιν έντονων αντιδράσεων, αφαιρέθηκε η διάταξη με την οποία περιορίζονταν οι περιοχές όπου οι υπάλληλοι λάμβαναν επίδομα παραμεθορίου. Οι περιοχές θα καθορισθούν εν καιρώ με υπουργική απόφαση.

Τέλος, αυστηροποιούνται και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες καταβάλλονται υπερωρίες σε μέλη επιτροπών ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Στις τελικές διατάξεις επισημαίνεται ότι, όπως και για το υπόλοιπο Δημόσιο, επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Επίσης, υπάρχει και πρόσθετος περιορισμός σύμφωνα με τον οποίο η σχετική δαπάνη για τις υπερωρίες θα πρέπει να καλύπτεται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

βενζινη

Οικονομία / Πειραγμένες αντλίες: «Οι χαμηλές τιμές ελέγχονται όταν διατηρούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα»

Δηλώσεις έκανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος - Τι είπε για την εμπλοκή της μαφίας στον κλάδο - «Οι έλεγχοι είναι ασφυκτικοί»
LIFO NEWSROOM