ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Είναι ημέρα ντροπής για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Γιατί δεν τους δώσατε ένα σπίτι; Γιατί δεν τους διορίσατε στο Δημόσιο; Πρόκειται για πραγματική ντροπή και αίσχος!».

Μέσα στο κενό των κραυγών του Αδώνιδος με αφορμή την Υπατία, το πιο αισχρό είναι η έμμεση αναφορά στην Κούνεβα.

«Το οργανώνω εδώ και καιρό για να μπορέσουμε να αποδράσουμε στο εξωτερικό... Δεν γουστάρω καθόλου που μένω στην Ελλάδα».

Σώπα, όπου να 'ναι θα σημάνουν οι Gabbanes. Δεν χτυπά μόνο την εργατιά η κρίση, αλύπητα χτυπά και το lifestyle κι ο Διονύσης Σχοινάς δεν αντέχει άλλο.

«Λοιπόν, δεν πιστεύω πως θα λείψω σε κανέναν... Θα φύγω για διακοπές μυστήριο με ποδήλατο. Και δεν θα επιστρέψω ποτέ...».

Έτσι απλά και όμορφα ο Φιλ Κόλινς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη μουσική βιομηχανία.

«Αν πιαστούν οι πολιτικοί και οι τραπεζικοί managers που μας έχουν κλέψει, ίσως τότε έχουμε δικαίωμα να συλλάβουμε τον νεαρό ληστή που, όπως φάνηκε, είχε πολύ μεγάλη ανάγκη τα χρήματα».

Εξηνταεξάχρονη γερμανίδα στα Χανιά αρνείται να κάνει μήνυση στον κλέφτη που την έκλεψε, με ένα επιχείρημα που κλείνει στόματα.

«Οι Έλληνες όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν. Όμως η αλήθεια είναι πως είχαν πολλή βοήθεια με το στρώσιμο των σεντονιών. Είναι ξεκάθαρο ποιοι ήταν οι βοηθοί. Είμαι της γνώμης ότι ο ιδιοκτήτης του καζίνο στη ρουλέτα του οποίου η Ελλάδα έχασε ακόμη και τα ρούχα που φορούσε θα πρέπει επίσης να νιώσει το βάρος της ευθύνης αλλά και λίγο πόνο».

Είναι η Ελληνοαμερικανίδα Αριάννα Χάφινγκτον που βλέπει τα πράγματα από μια «χρυσή» απόσταση, αλλά καθαρά.

«Σχεδίασα ένα ιαπωνικό φυλαχτό. Αγοράστε το. Δώστε εδώ χρήματα και όλα τα έσοδα θα πάνε για την ανακούφιση των θυμάτων της Ιαπωνίας. Εμπρός, τέρατα!».

Η Lady Gaga καλεί με ένα tweet, με τον δικό της τρόπο, τον κόσμο να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού στην Ιαπωνία.

«Η τεχνολογία εξελίσσεται με τόσες αρνητικές συνέπειες σε προσωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, που δεν είμαι σίγουρος ότι η καθαρή επίδρασή της στο ανθρώπινο είδος θα είναι θετική».

Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Φράνζεν για το νέο που πλασάρεται ως εξέλιξη αλλά μοιάζει με αλυσίδα.

«Δεν συμπάθησα ποτέ τους κρατικοδίαιτους καλλιτέχνες... Πολλά λεφτά έπεσαν στο σινεμά, χλεμπονιάρικο το αποτέλεσμα... Από μια υπόγα βγήκε ο Κουν. Από έναν καφενέ ο Χατζιδάκις. Απ' την εκκλησία που ζωγράφιζε ο Κόντογλου βγήκε κι ο Τσαρούχης. Σε πενήντα τετραγωνικά έζησε ο Ελύτης. Σε κάτι τρύπες που τις λέγανε μπουάτ παίζαμε. Γιατί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ο πολιτισμός με το υπουργείο;».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος με αφορμή τα καλλιτεχνικά ρετιρέ, για το ταλέντο που θρέφεται στα υπόγεια και όχι στα γραφεία υπουργών.

«Όσοι αναφέρουμε τη λέξη Facebook σε 10 χρόνια θα την αναφέρουμε στην ίδια πρόταση με την AOL, το Friendster και το MySpace. Ως κάτι που θεωρούσαμε ανίκητο, μέχρι που κάτι άλλο το προσπέρασε».

Είναι ο Douglas Rushkoff, συγγραφέας και ειδικός στα νέα μέσα, που προβλέπει ότι σύ- ντομα το Facebook θα κατοικεί στο Τζουράσικ Παρκ της νέας τεχνολογίας.

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ