ΟΜG edgar allen poe died RIP

ΟΜG edgar allen poe died RIP Facebook Twitter
0

ΟΜG edgar allen poe died RIP Facebook Twitter



ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ.

Το «Καρφί» (μετά και τον θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη) είναι μια εφημερίδα που ζήτημα είναι αν πουλά 5.000 φύλλα. Παλιά, προ ίντερνετ, κάτι που δημοσιευόταν σε έντυπο τόσο μικρής κυκλοφορίας πιθανότατα θα έμενε εκεί, θ’ απασχολούσε τους λίγους που έτυχε ν’ αγοράσουν το φύλλο.

Πλέον, όμως, όλα παίζουν. Όλα μπορούν ν’ αναδειχτούν. Μια φωτογραφία ακόμα και απ’ την πιο κουφή ή αδιάφορη πηγή μπορεί να φτάσει πια παντού. Το enimerosi24 αναδημοσίευσε το κείμενο του Φρίξου Δρακοντίδη για τον Λάκη Γαβαλά απ’ το «Καρφί», εγώ πήρα τη φωτογραφία και την έβαλα στο «Bits and Pieces» και ιδού. Έκανε τον γύρο του ίντερνετ και μοιράστηκε σ’ εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους - ενώ αρχικά προοριζόταν για τους ελάχιστους του «Καρφιού».

Οι αλλοδαποί που έφτιαχναν τα ρούχα LAK. σε μια μικρή βιομηχανία στο Περιστέρι φωτογραφίζονται για πρώτη φορά. Το άρθρο (που ισχυρίζεται πως με την πτώχευση του Λάκη Γαβαλά απολύθηκαν 70 υπάλληλοι, διότι ο Γαβαλάς συνεχίζει τη ζωή του, χωρίς να πληρώνει τον βιοτέχνη που καταστράφηκε) γράφει: «Το σουρεαλιστικό σκηνικό με τα πανάκριβα προϊόντα της LAK. δίπλα στις φθηνές κοπτοραπτικές μηχανές και τους αλλοδαπούς υπαλλήλους απομυθοποιεί -τουλάχιστον- την εικόνα ενός άλλοτε “γίγαντα”, όπως πλασαρίστηκε στην αγορά η επιχείρηση του κ. Λάκη Γαβαλά».

Η φωτογραφία μού φάνηκε πάντως εξαιρετική, σαν εικαστικό πρότζεκτ. Πιστεύω πως θα μπορούσε πραγματικά να σταθεί σε γκαλερί, ως εννοιολογικό έργο τέχνης, π.χ. της Gillian Wearing, που περιγράφει την κοινωνική κατάσταση του πλανήτη…

 

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ EDGAR ALLAN POE . Και με το δίκιο του. Ο σπουδαίος γκοθ συγγραφέας είχε τις προάλλες την τιμητική του στο Τwitter, μια και το όνομά του έγινε trend παγκοσμίως. Το αστείο είναι, βέβαια, το ορθογραφικό λάθος. Δεν ήταν Allen το σωστό, αλλά Allan. Όσο πιο πολύ σχολίαζαν ότι δεν λεγόταν Edgar Allen Poe, τόσο πιο πολύ ανέβαινε στα τσαρτ το λάθος όνομα, τόσο πιο πολύ εδραιωνόταν.

Το καλύτερο, βέβαια, είναι όταν άρχισαν διάφοροι να ρωτούν ποιος είναι αυτός και να τον ψιλοψάχνουν, μέχρι που κάποιοι για πλάκα είπαν ότι πέθανε το προηγούμενο βράδυ, πράγμα που έγινε πιστευτό από μεγάλη μερίδα των twitterers. Μια απ’ αυτούς έγραψε «omg edgar allen poe died RIP», αγνοώντας και ποιος ήταν και πώς λεγόταν - και ότι είναι νεκρός απ’ το 1849…

 




RETWEETS

Το ότι ο ΑΝΤ1 έχει διαγωνισμό για τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης είναι σαν ο «New Yorker» να έχει διαγωνισμό για το Δελφινάριο. (homerishere)

Ας είχα μια εικόνα του τι καταλαβαίνουν αυτοί που μου λένε «α, κατάλαβα». (iacovos_camchis)

Πώς αντέχουν μερικοί να γράφουν με κεφαλαία; Εγώ, κι όταν πατάω το caps lock κατά λάθος, εκνευρίζομαι. (lenfou)

Λυπάμαι για όλο αυτό που συμβαίνει στην «Ελευθεροτυπία», αλλά όταν διαβάζω ως επιχείρημα ότι γίνεται «για να φιμωθεί η φωνή της», τρελαίνομαι. (ludens)

Κάποιος να πει και στον Παττακό ότι η χούντα δεν τελείωσε το ‘73, γιατί τεμπελιάζει 38 χρόνια τώρα. (FivosV)

Αν προσφέρει κάτι η μετάδοση των συνεδριάσεων της Βουλής, είναι ότι παίρνεις αποστομωτική απάντηση για το γιατί φτάσαμε ως εδώ. (KostasMantzaris).




*Περισσότερα κάθε μέρα όλη μέρα, στο Bits and Pieces



TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέζος, Μελέτης Ηλίας και Γκοτσόπουλος θυμούνται τα Χριστούγεννα που πέρασαν στον στρατό

TV & Media / Μπέζος, Μελέτης Ηλίας και Γκοτσόπουλος θυμούνται τα Χριστούγεννα που πέρασαν στον στρατό

Οι καλεσμένοι,  Γιάννης Μπέζος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τις εμπειρίες τους από τα χρόνια που υπηρέτησαν τη θητεία τους
LIFO NEWSROOM
Λαζόπουλος για Νίκο Ρωμανό: «Όλοι έχουν δικαίωμα ν' ακούγονται, ιδιαίτερα όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους»

TV & Media / Λαζόπουλος για Νίκο Ρωμανό: «Όλοι έχουν δικαίωμα ν' ακούγονται, ιδιαίτερα όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους»

«Ήταν πολύ μικρός το βράδυ που σκοτώθηκε ο φίλος του, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» - Aιχμές για το επιλεκτικό δημόσιο βήμα που συνοδεύεται από δημοσιογραφική επιείκεια σε άλλα πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
«Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Media / «Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Στην τελευταία του στήλη για την εφημερίδα ο επιφανής αρθρογράφος και κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας αναζητά την ελπίδα σε μια εποχή βαθιάς πικρίας και δυσαρέσκειας.
THE LIFO TEAM