Ντίνος Φασούλης

Ντίνος Φασούλης Facebook Twitter
0
Τι ακριβώς διαπραγματευόταν το debate;

Τη διάσημη φράση του Θόδωρου Πάγκαλου «όλοι μαζί τα φάγαμε», με υπότιτλο «σε μια δημοκρατία η ευθύνη είναι πάντα συλλογική». Δυο ομάδες τριών ατόμων ήταν υπέρ και κατά, ενώ συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Ανδρίτσος. Η διαδικασία είχε ως εξής: οι ομιλητές της κάθε ομάδας πήραν τον λόγο εναλλάξ, για 8 λεπτά ο καθένας, μετά το κοινό έκανε ερωτήσεις κι έπειτα είχαν μια δευτερολογία 2 λεπτών. Ψηφίσαμε όταν μπήκαμε και όταν βγήκαμε.

Πόσο και τι είδους κόσμο είχε;

Το αμφιθέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, τόσο μάλιστα που το event άργησε να ξεκινήσει. Ήταν πάρα πολλοί επιχειρηματίες, νέα ζευγάρια και πολλοί φοιτητές.

Από τους ομιλητές ποιος σε εντυπωσίασε;

Τρεις ομιλητές μου τράβηξαν την προσοχή. Στην ομάδα του υπέρ ήταν ο Θάνος Βερέμης, ο Kevin Featherstone του LSE και η Αντιγόνη Λυμπεράκη του Παντείου. Ξεχώρισα τη Λυμπεράκη, γιατί ήταν πολύ ήρεμη όταν μιλούσε κι έκανε καλή ανάλυση, καθώς και τον Βερέμη, γιατί μίλησε μόλις 4 λεπτά και ήταν εντελώς ξεκάθαρη η σκέψη του. Στην ομάδα του κατά ήταν ο Γιαννης Βαρουφάκης, ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος και ο δημοσιογράφος Αυγουστίνος Ζενάκος. Από αυτούς μου άρεσε ο Βαρουφάκης, γιατί έκανε μια ανάλυση τριών επιπέδων και προσπάθησε με λογικά επιχειρήματα να πείσει για ποιον λόγο πιστεύει ότι αυτό είναι λάθος.

Τι ήταν αυτό που σου έκανε εντύπωση;

Σε αντίθεση με άλλα debate που έχω δει, το συγκεκριμένο παρέμεινε εντός του πυρήνα του ερωτήματος. Νομίζω, βέβαια, ότι ο δομημένος διάλογος που απαιτεί ένα debate είναι ξένος προς τον τρόπο που έχουμε μάθει να συζητάμε οι Έλληνες. Κάτι που μου έκανε εντύπωση, επίσης, ήταν ότι το κοινό χειροκροτούσε διαφορετικά - ο καθένας χειροκροτούσε εκεί που συμφωνούσε.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νικόλ Κίντμαν και Σάλμα Χάγεκ «παρεξηγήθηκαν» στο κόκκινο χαλί

TV & Media / Νικόλ Κίντμαν και Σάλμα Χάγιεκ «παρεξηγήθηκαν» στο κόκκινο χαλί

Στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Κίντμαν φάνηκε να απομακρύνει απότομα και με αυστηρό ύφος το χέρι της Χάγεκ, που προσπαθούσε να την τραβήξει για φωτογραφία
LIFO NEWSROOM
«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» - Ο Γιώργος Λιάγκας απολογήθηκε για το ρεπορτάζ σχετικά με τον Τζορτζ Μπάλντοκ

It's Viral / «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» - Ο Λιάγκας απολογήθηκε για το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ

Μετά τις αντιδράσεις εναντίον του για το χυδαίο ρεπορτάζ σχετικά με την ανάλυση των χώρων και των τετραγωνικών της κατοικίας όπου βρέθηκε νεκρός ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
LIFO NEWSROOM