Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0

«Δυστυχώς τα άκρα έδρασαν σήμερα βανδαλίζοντας την Αθήνα...Δεν ήταν τυχαίες και αυθόρμητες οι φωτιές ούτε του παρακράτους όπως καταγγέλλουν άλλοι. Ντροπή»

Τη νύχτα που κάηκε η Αθήνα. Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Χρήστος Παπουτσής που αναθεματίζει με το συναίσθημα της ντροπής αλλά προσπερνά αυτό της οργής

Βλέπουμε σκηνές από ένα αύριο που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί. Ζητώ από τον κάθε Έλληνα, σωφροσύνη, ψυχραιμία, πατριωτισμό και ενότητα.

Όταν θα δεις στα πέριξ φωτιές να καίνε…Ο κ. Σαμαράς ο οποίος μέσα σε ένα κοινοβουλευτικό  βράδυ ξέχασε τι έλεγε χθες, προσπαθεί να ορίσει το αύριο

Κανένας μας δεν ανέχεται τις ρατσιστικές προκαταλήψεις απέναντι στην πατρίδα μας από απίστευτα ανίδεους και λαϊκιστές πολιτικούς σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης.

Τόσα ταξίδια, σαν την πατρίδα πουθενά. Ο Γιώργος είναι που κάτι τον απελευθερώνει για να πει μέσα, αυτά που δυσκολεύεται να προφέρει έξω

"Πήγαμε στο ραντεβού που είχαμε με το λαό στην πλατεία Συντάγματος. Δυστυχώς μας έριξαν χημικά. Είναι δυνατόν με τέτοια μέσα να επιβληθούν τα νέα μέτρα στον ελληνικό λαό;"

Όταν το δρόμο τον δείχνει ακόμα το παρελθόν, τότε κάτι δεν πάει καλά με το παρόν. Ο Μανώλης Γλέζος που έχει περάσει και χειρότερα αλλά στη δύση του συνεχίζει να σέρνει το χορό που θα έπρεπε να σέρνουν νεώτεροι.

«αυτά που έχουμε σήμερα στο τραπέζι, δηλαδή η μείωση των μισθών, είναι το τελευταίο στο οποίο κατάφεραν να συμφωνήσουν τα ελληνικά κόμματα διότι δεν συμπλέουν στον κύριο στόχο. Και αυτός είναι η μεταρρύθμιση του πελατειακού συστήματος στην Ελλάδα….και τελικά τι τους απομένει; Τα κλασικά μέτρα λιτότητας, ακριβώς επειδή δεν συμφωνούν στις πραγματικές, εις βάθος μεταρρυθμίσεις».

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων του Ευρωκοινοβουλίου Γκυ Φέρχοφσταντ, λέει ωμά την αλήθεια που κρύβουν οι αρχηγοί πίσω από τους καπνούς δήθεν ηρωικών μαχών

«Θαύμαζα την ισχυρή ηγεσία της Μέρκελ, αλλά οδηγεί την Ευρώπη σε λάθος κατεύθυνση…Η Άνκελα Μέρκελ απλά δεν καταλαβαίνει»

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος αγανακτισμένος από τη σιδηρά κυρία της λιτότητας που έχει ξαναχτίσει το τείχος στην έκφραση της.

Μια πτώχευση της Ελλάδας θα μπορούσε να προκαλέσει κλυδωνισμούς στα τραπεζικά συστήματα της Ιταλίας και της Ισπανίας και στη συνέχεια να διαλύσει την Ευρώπη»

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος που ξέρει πώς να διαλύει οικονομίες ρισκάροντας, χωρίς να το θέλει θυμίζει αυτούς που τις διαλύουν υπογράφοντας.

 

Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης. Οι αποταμιεύσεις των πολιτών θα κινδύνευαν. Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία.

Σκηνές από ένα μέλλον που ζούμε. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κάνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται ότι μερικά από αυτά που περιγράφει ως sci-fi είναι ήδη reality

Το οικονομικό πρόγραμμα που έχει κατατεθεί στη Βουλή, και η χρηματοδοτική στήριξη που θα το συνοδεύει, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διασώσουμε τα σημαντικότερα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών για να διασφαλίσουμε τη θέση της Ελλάδας στην ομάδα των αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης και στο ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει όλη την καλή διάθεση να πείσει ότι η φτώχεια είναι το εισιτήριο της ευημερίας.

«Βγείτε και πείτε ανοιχτά και δημόσια ότι διαφωνείτε με τα μέτρα, δεν θέλετε τα λεφτά, ότι θέλετε να οδηγηθεί η χώρα στην χρεοκοπία… Η πλάκα τελείωσε. Βγείτε και πείτε τις θέσεις σας εν γνώσει των συνεπειών του νόμου»

O Yπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος που στις Βρυξέλλες κρατιέται μόνο από τακτ , βρίσκει την ευκαιρία να ξεσπάσει την καταπιεσμένη οργή του στον  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνη.

Όταν υπάρξει ανάγκη για προσαρμογή του προγράμματος της Πορτογαλίας, θα το κάνουμε. Δεν κάνει τίποτα

Η Ευρώπη που ονειρεύτηκα. Η κάμερα πιάνει τον κ. Σόιμπλε να υπόσχεται ηγεμονικά ένα πρόγραμμα οικονομικής χαλάρωσης στον πορτογάλο ομόλογό του, σαν σε σκηνή από το Νονό.

" Οι άνθρωποι (στην πλούσια 'μεριά' της ευρωζώνης) ρωτούν γιατί η Γερμανία να βοηθήσει ξανά την Ελλάδα…Η ελληνική κρίση χρέους δεν προκλήθηκε μόνο από τις υπερβολικές δημόσιες δαπάνες, αλλά και από την υπερκατανάλωση, απ' την οποία ωφελήθηκαν γερμανικές επιχειρήσεις όπως η BMW και η Bosch. Η κοινωνική δικαιοσύνη απαιτεί να το θυμόμαστε όλοι αυτό.''

Ο θάνατος μου, η ζωή σου. Η κεντροαριστερή εφημερίδα Süddeutsche Zeitung θυμίζει στους συμπατριώτες της ποιος έκανε ταμείο από το αμαρτωλό γλέντι των φτωχών.

"Με έχει ενοχλήσει εξαιρετικά, όπως όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, η ταπείνωση της χώρας. Μας έκλεψαν την αξιοπρέπειά μας, μας επέβαλαν τον ευτελισμό. Αυτό δεν το ανέχομαι και δεν το επιτρέπω όσο και αν πεινάω.

Έμπλεος πατριωτισμού αποχωρεί από τη συγκυβέρνηση ο κ. Καρατζαφέρης που η ευθιξία του είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων

"Παλέψαμε για να αποτρέψουμε πρόσθετη ύφεση, ματαιώσαμε την οριζόντια περικοπή των επικουρικών συντάξεων, αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απορρίψαμε τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών".

Ο χαμένος τα παίρνει όλα. Σα να μην έχει αλλάξει τίποτα ενώ όλα γύρω του γκρεμίζονται ο κ. Σαμαράς προσπαθεί λαϊκίζοντας να πείσει ότι κέρδισε όσα σβήνει το μνημόνιο.

"Το 2009 το χρέος ήταν μεγάλο, αλλά ήταν βιώσιμο ακόμα. Τώρα, όλοι επιδιώκουν, να φτάσει το χρέος, μετά από οκτώ χρόνια εκεί που ήταν το 2009, όταν ξεκίνησε αυτό το μαρτύριο!"

Βρίζοντας το κοινό. Δεν είναι η κατάντια στους λαϊκίζοντες ανεπανόρθωτα λόγους του κ. Σαμαρά μέσα στη δυστυχία της κρίσης, είναι τα δημοσκοπικά ποσοστά που του ανοίγουν τους καινούργιους δρόμους

Η Τρόικα έχει υιοθετήσει μια στάση ιδεολογικού τιμωρού.. να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που επέβαλαν στην Ελλάδα αυτό το τοξικό μείγμα υφεσιακών και κοινωνικά καταστρεπτικών πολιτικών.

Η καλοσύνη των ξένων. Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα στηθοδέρνεται ενώ ο ασθενής ξεψυχά

«Εάν τους σπρώξουμε προς αυτή την κατεύθυνση ή τους πιέσουμε τόσο πολύ που εκείνοι αποφασίσουν να παραιτηθούν, και πάλι θα ήμασταν αναγκασμένοι να στηρίξουμε την Ελλάδα και θα έπρεπε, με τα σημερινά δεδομένα, να επενδύσουμε τεράστια ποσά».

Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ αναποφάσιστος ανάμεσα σε έναν αποτυχημένο γάμο και ένα ακριβό διαζύγιο

''Γνωρίζατε ότι οι μισθοί για τα 300 μέλη της ελληνικής Βουλής είναι από τους καλύτερους που καταβάλλονται στην Ευρώπη; Κι ότι ενώ αρνούνται επίμονα οποιαδήποτε περικοπή μισθού, δεν διστάζουν να μειώσουν το εισόδημα των συμπατριωτών τους;''

Ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer μάλλον έκπληκτος ξεναγεί στους συμπατριώτες του τα Παλαιά Ανάκτορα.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν ότι οι στόχοι είναι αέρας κοπανιστός. Ποιος επενδυτής θα επενδύσει χρήματα σε μια χώρα που έχει κολλήσει σε μια τόσο σοβαρή οικονομική ύφεση;»

Ο αρθρογράφος του  Spiegel Stefan Kaiser για την κωμικοτραγική ιστορία της ελληνικής κρίσης.

«Ο κ. Πάγκαλος θυμίζει ασάλευτο γίγα με σαλεμένη λογική».

Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν. Ο Χάρης  Καστανίδης χτυπά θανάσιμα με το φαρμάκι του τον κ. Αντιπρόεδρο, διαβαίνοντας την έξοδο της Ιπποκράτους

«Ψήφισα κατά συνείδηση μετά από πολύ καιρό.. Αισθάνομαι ήσυχη με τη συνείδηση μου μετά από πολύ καιρό».

Δεν είναι τόσο οι λέξεις, όσο η εικόνα. Η Βάσω απελευθερωμένη από το βαρύ φορτίο του μνημονίου, βγαίνοντας διαγραμμένη από τη βουλή, σα να βγαίνει λυτρωμένη από τον ψυχολόγο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ