Aπονεμήθηκε χάρη στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για τα ναρκωτικά που τον είχαν οδηγήσει στη φυλακή

Aπονεμήθηκε χάρη στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για τα ναρκωτικά που τον είχαν οδηγήσει στη φυλακή Facebook Twitter
0

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας απένειμε χθες χάρη στον Αμερικανό ηθοποιό Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για μια υπόθεση κατοχής ναρκωτικών του 1996, η οποία είχε οδηγήσει τον σταρ του Χόλιγουντ στη φυλακή.


"Πλήρωσε το χρέος του προς την κοινωνία και του αξίζει μια πλήρης και άνευ όρων αποκατάσταση", δήλωσε ο Τζέρι Μπράουν την παραμονή των Χριστουγέννων, ημέρα κατά την οποία ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας απονέμει κάθε χρόνο χάρη σε κάποιους ανθρώπους.


Ο πρωταγωνιστής του Iron Man βρίσκεται μεταξύ 91 ανθρώπων στους οποίους δόθηκε χάρη για διάφορες καταδίκες τους από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας.


Η αστυνομία είχε βρει στο αυτοκίνητο του γνωστού ηθοποιού ηρωίνη, κοκαΐνη και ένα πιστόλι και τον είχε συλλάβει στο Λος Άντζελες το 1996.


Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους το 1999 προτού στη συνέχεια αφεθεί ελεύθερος υπό επιτήρηση ως τις 17 Δεκεμβρίου του 2002.


Μετά την απελευθέρωσή του, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ "ζει έντιμα και σωστά (...) και συμπεριφέρεται ως πολίτης που σέβεται το νόμο", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της πολιτείας της Καλιφόρνιας.


Με την απονομή χάριτος δεν σβήνεται από το ποινικό μητρώο του ηθοποιού η καταδίκη του, αλλά αποκαθίστανται τα δικαιώματα που έχει ως πολίτης, κυρίως το δικαίωμα ψήφου.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ