Υπεγράφη σήμερα το deal 400 εκατ. ευρώ για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Υπεγράφη σήμερα το deal 400 εκατ. ευρώ για τον Αστέρα Βουλιαγμένης Facebook Twitter
3

Yπεγράφη σήμερα το μεσημέρι η συμφωνία μεταξύ του αραβο-τουρκικού fund "Jermyn Street Real Estate", της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάπτυξη και αξιοποιήση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Στη νέα αυτή συμφωνία το τίμημα παραμένει στα αρχικά επίπεδα πριν την εμπλοκή της πρώτης πρότασης, στα 400 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital.gr, θα "δοκιμαστεί" όταν ολοκληρωθεί η εξέτασή του από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφασίσει για τη νομιμότητά του αναθεωρημένου ΕΣΧΑΔΑ. Μεταξύ άλλων η νέα συμφωνία προβλέπει την υλοποίηση 13 μεζονέτων με συνολική επιφάνεια 15.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ υπερ-αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του συγκροτήματος μέχρι την έναρξη της θερινής σεζόν του 2016.


Τι περιλαμβάνει η προς αξιοποίηση έκταση


Η προς αξιοποίηση έκταση καλύπτει σημαντικό τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι στη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, δύο ιδιωτικές παραλίες και μία μαρίνα.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα Arion Resort & Spa, Westin Hotel Athens και το ακίνητο του ΕΟΤ στο οποίο βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα "Αφροδίτη" που σήμερα είναι κλειστό και που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.


Η παραλία του Αστέρα καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής, ενώ η παραλία που ανήκει στον ΕΟΤ εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής.


Όσον αφορά τη μαρίνα, θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια στον επενδυτή.

Με τις πληροφορίες από το capital.gr

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

βενζινη

Οικονομία / Πειραγμένες αντλίες: «Οι χαμηλές τιμές ελέγχονται όταν διατηρούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα»

Δηλώσεις έκανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος - Τι είπε για την εμπλοκή της μαφίας στον κλάδο - «Οι έλεγχοι είναι ασφυκτικοί»
LIFO NEWSROOM