TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Η εκτέλεση του Αγιατολλάχ Nimr Baqir Al-Nimr.

 

 

 Η εκτέλεση του Sheik Nimr Baqir Al-Nimr

 

Η Ευρώπη "διαμαρτύρεται" (όσο της επιτρέπουν οι συναλλαγές της με τη Σαουδική Αραβία - συμβόλαια ύψους 10 δισ. ευρώ υπέγραψαν τον περασμένο Οκτώβρη Παρίσι και Ριάντ)

 

Μία δημοσίευση στο παλαιότερο Α/λ/μ/α/ν/ά/κ για την καταδίκη σε θάνατο του σιίτη Αγιατολλάχ Nimr Baqir Al-Nimr και του ανηψιού του Ali Al-Nimr (23.09.2015)

 

Η εκτέλεση του Αγιατολλάχ Nimr Baqir Al-Nimr. Facebook Twitter
Ο Ali Al-Nimr.

Ο Ali Al-Nimr συνελήφθη το 2012 σε ηλικία 17 ετών σε μια διαδήλωση στο Qatif, πόλη των ανατολικών επαρχιών της Σαουδικής Αραβίας με σημαντική παρουσία της καταπιεσμένης σιίτικης μειονότητας. Την ίδια περίοδο, συνελήφθη και ο θείος του, ο χαρισματικός αγιατολλάχ Sheikh Nimr Baqir Al-Nimr, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στις διαμαρτυρίες της αραβικής άνοιξης, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα της μειονότητας. Θείος και ανηψιός βασανίστηκαν, κρατήθηκαν τρία χρόνια στην απομόνωση και καταδικάστηκαν σε θάνατο, για προώθηση αποσχιστικών τάσεων ο θείος, και για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και κατοχή μολότωφ ο ανηψιός. Κανείς δεν αμφιβάλλει πως η καταδίκη του Ali Al-Nimr μεθοδεύτηκε για να πληγεί το κύρος του Nimr Baqir Al-Nimr και της οικογενειάς του. Νέες δημοκρατικές περγαμηνές δόθηκαν εν τω μεταξύ στο σκοταδιστικό καθεστώς του Ριάντ, καθώς αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας κατέλαβε μία θέση-κλειδί στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, όπου του ανατέθηκε η επιλογή των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που διενεργούν ελέγχους για να διαπιστωθούν τυχόν παραβιάσεις των ... ανθρωπίνων δικαιωμάτων !

Η εκτέλεση του Αγιατολλάχ Nimr Baqir Al-Nimr. Facebook Twitter
Η εκτέλεση του Αγιατολλάχ Nimr Baqir Al-Nimr. Facebook Twitter
Διαμαρτυρία Σιιτών έξω από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στη Σαναά της Υεμένης (Οκτ. 2014). Φωτ. Khaled Abdullah/Reuters.
Η εκτέλεση του Αγιατολλάχ Nimr Baqir Al-Nimr. Facebook Twitter
'Εξω από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας ιρανοί διαδηλωτές καίνε φωτογραφίες με το πρόσωπο του σαουδάραβα βασιλιά Salman bin Abdulaziz (02.01.2016). Βλ.middleeastmonitor.com.

Η σύλληψη και ο τραυματισμός του Sheikh Nimr Baqir Al-Nimr από πυρά της αστυνομίας.

Το δημόσιο μαστίγωμα του μπλόγκερ Raif Badawi από κρυμμένο κινητό. Το 2014 καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή και 1000 μαστιγώματα (50 ανά βδομάδα) για "αποστασία" και "εξύβριση του Ισλάμ".

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ