“Bacha bazi”: Η ιστορία των σεξουαλικών σκλάβων του Αφγανιστάν

“Bacha bazi”: Η ιστορία των σεξουαλικών σκλάβων του Αφγανιστάν Facebook Twitter
To φωτογραφικό project του Barat Ali Bator περιγράφει γλαφυρά την ύπαρξη πολλών τέτοιων αγοριών στο Αφγανιστάν που αρπάχθηκαν από τις οικογένειες τους και έγιναν «παιχνίδι» ή «αγόρια χωρίς γένια», όπως τα αποκαλούν εκεί.
6

Στο θεοφοβούμενο Αφγανιστάν, υπάρχουν δυο λέξεις για τα αγόρια που η δουλειά τους είναι να εξάπτουν τη φαντασία μεγάλων σε ηλικία κυρίων, οι οποίοι πληρώνουν αδρά γι’ αυτό.

 

“Bacha bazi”, τους λένε που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει το «παιχνίδι του παιδιού».

Νεαρά  αγόρια, βαμμένα και ντυμένα με γυναικεία ρούχα χορεύουν για κυρίους, σε πάρτι που γίνονται ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Αν υπήρχε και συναίνεση σε όλο αυτό, θα μιλούσαμε για ένα είδος οργανωμένης πορνείας πολυτελείας.

“Bacha bazi”: Η ιστορία των σεξουαλικών σκλάβων του Αφγανιστάν Facebook Twitter
 

Όμως, ο λόγος  γίνεται για σεξουαλικούς σκλάβους στην κατά τα άλλα συντηρητική κοινωνία του Αφγανιστάν που καίει και σκοτώνει στην υποψία μόνο της ομοφυλοφιλίας.

To φωτογραφικό project του Barat Ali Bator περιγράφει γλαφυρά την ύπαρξη πολλών τέτοιων αγοριών στο Αφγανιστάν που αρπάχθηκαν από τις οικογένειες τους και έγιναν «παιχνίδι» ή «αγόρια χωρίς γένια», όπως τα αποκαλούν εκεί.

Η συνήθης πρακτική του κυκλώματος που συντηρεί αυτή τη βιομηχανία σκλάβων του σεξ είναι να αποσπά τα παιδιά από φτωχές οικογένειες, με υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρούνται και να μετατρέπει αυτούς τους ανθρώπους σε ισόβιες απλήρωτες πόρνες που το μόνο που ξέρουν είναι να χορεύουν και να βιάζονται από ηλικιωμένους.

“Bacha bazi”: Η ιστορία των σεξουαλικών σκλάβων του Αφγανιστάν Facebook Twitter
Τα αγόρια αυτά ποτέ δεν πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους, ενώ οι ηλικίες τους μετά βίας ξεπερνούν τα 15 έτη.
 

Σύμφωνα με την έρευνα του Bator, ο οποίος κατέγραψε όλα αυτά τα τελετουργικά χορού και σεξ, τα αγόρια αυτά ποτέ δεν πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους, ενώ οι ηλικίες τους μετά βίας ξεπερνούν τα 15 έτη.

Για τις οικογένειες τους είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ. Και φυσικά ούτε λόγος για να φτιάξει ένα τέτοιο αγόρι ξανά τη ζωή του, να δουλέψει, να παντρευτεί ή να κάνει δική του οικογένεια.

Οι «ιδιοκτήτες» τους, οι κύριοι που τους παρέχουν στέγη και τροφή, συνήθως είναι άνθρωποι που στο Αφγανιστάν θεωρούνται… σύμβολα για την ευμάρεια τους. Κανένας δεν ασχολείται με το ότι αυτοί οι επιφανείς κύριοι φυλακίζουν ουσιαστικά νεαρόκοσμο σε 4 «χρυσούς» τοίχους.

“Bacha bazi”: Η ιστορία των σεξουαλικών σκλάβων του Αφγανιστάν Facebook Twitter
 

Και φυσικά, η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος. Αυτά τα παιδιά δεν ζουν πολύ. Αν δεν καταλήξουν στα ναρκωτικά, συνήθως μεγαλώνοντας – και επειδή πια δεν είναι το ίδιο θελκτικά όσο στην πρώτη νιότη – γίνονται εκείνα ο λόγος που συνεχίζεται η αλυσίδα της σκλαβιάς: μυούν νεαρά αγόρια στην ίδια δουλεία που κατέστρεψε τη δική τους ζωή.

Για χρόνια, Αμερικανοί στρατιώτες που γύριζαν στην πατρίδα τους από επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν είχαν πολλές τέτοιες ιστορίες να αφηγηθούν για αγόρια που κάποιος τα άρπαξε από το σπίτι τους, τα βίασε, τα «έμπασε» σε κάποια έπαυλη.

Στους ίδιους αυτούς στρατιώτες είχε δοθεί η οδηγία να μην κάνουν τίποτα γι’ αυτό: να μην καταγγείλουν, να μην προσπαθήσουν να βοηθήσουν τα παιδιά, απλούστατα γιατί θα είχαν να κάνουν με ένα έθιμο πολύ καλά μπολιασμένο στην κουλτούρα αυτής της χώρας. Τόσο καλά, που συχνά ακόμη και αστυνομικοί κάνουν χάζι αυτά τα τελετουργικά χορών και μουσικής με νεαρά αγόρια.

“Bacha bazi”: Η ιστορία των σεξουαλικών σκλάβων του Αφγανιστάν Facebook Twitter
 

Μόνο πριν από λίγο καιρό απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση το τελετουργικό του “bacha bazi”, ύστερα από δεκαετίες και ενώ είχε δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι μόνο οι Ταλιμπάν μπορούσαν να τα βάλουν με τους «άγραφους» νόμους όσων συντηρούσαν αυτό το φαινόμενο.  

Λόγω των αμέτρητων πληγών που το “bacha bazi” έχει δημιουργήσει στο ήδη ταλαιπωρημένο σώμα της Αφγανικής κοινωνίας πλέον – και σύμφωνα και με την έρευνα του φωτογράφου – γίνονται συλλήψεις και ο νόμος δεν λοξοκοιτάει κάνοντας πλάτες στους πορνοβοσκούς…

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
πολύ παλιό το έθιμο, πρόκειται για τα ''κιουτσέκια'' ή ''κιοτσεκια'' της καθ' ημών Ανατολής. Ασχολήθηκε με το θέμα διεξοδικά ο μέγιστος και πάντα προκλητικός Ηλίας Πετρόπουλος στο βιβλίο του ''Ο κουραδοκόφτης".
Είναι τραγικό το πόσοι άντρες γουσταρουν άντρες αλλά το καμουφλάρουν λόγω κοινωνίας. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο γεροι στην Ελλαδα και σε χωριά κλπΠανω απ τους μισούς γκέι αντρες, σήμερα είναι σε σχέσεις και γάμους με γυναίκες, επειδή "δε γίνεται αλλιώς" ...Και μιλάμε για ηλικίες 30, 40 Χρειάζεται περισσοτερη πληροφόρηση και φυσικά νέα πρότυπα. Λυσσαξανε πολλοί που συζητάγαμε για βδομαδες το σύμφωνο και τις συνέπειές του. Είναι μόνο η αρχή. Δεν εχουμε συνηδητοποιήσει πόσους και πόσες αφορά το όλο θέμα.
αφηστε..ημουν στο Ντουμπαι 3 χρονια κ ξερω πολυ καλα για τα σεξουαλικα τους γουστα. απλα τα πραγματα. το μεγαλυτερο μερος των αντρων της μεσης ανατολης ειναι αμφισεξοαλικοι και βεβαια υποκριτες. ως εφηβοι οι πρωτες τους σεξουαλικες εμπειρειες ειναι με αλλα αγορια γιατι τα κοριτσια πρεπει να ειναι παρθενα οταν παντρευτουν. οποτε τους αρεσει κ συνηθηζουν το ομοφυλοφυλικο σεξ κ συνεχιζουν να το κανουν ολοι τους την ζωη. αν τους κλεισεις το ματι, αυτοι θα ερθουν. ειτε εισαι αγορι ειτε κοριτσι. ποσους παντρεμενους με παιδια γνωριζω που το πανε το γραμμα...αφηστε τα...
Γνώριζα ένα απόσπασμα αυτής της ιστορίας και μου είχε φανεί πολύ παράξενο. Πολλά από αυτά τα αγόρια παρακαλούσαν στρατιώτες από ξένες δυνάμεις. Για να μπορέσουν να επιβιώσουν πουλούσαν το σώμα τους στην μέση του πουθενά. Ο γνωστός μου υπηρέτησε για το Ηνωμένο Βασίλειο στο Αφγανιστάν.