H Βόρεια Κορέα ανακοινώνει την άμεση εκτόξευση δορυφόρου

H Βόρεια Κορέα ανακοινώνει την άμεση εκτόξευση δορυφόρου Facebook Twitter
0

Η Βόρεια Κορέα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ) για την άμεση εκτόξευση δορυφόρου από τις 8 έως τις 25 Φεβρουαρίου, ενέργεια που σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει μία ακόμη σαφή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από τη μεριά της Πιονγκγιάνγκ.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούσαν έντονα φήμες ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, κάνοντας άλλο ένα βήμα προς τον στόχο της, την απόκτηση δηλαδή πυρηνικών όπλων.

O Λευκός Οίκος διαμήνυσε σήμερα ότι οποιαδήποτε εκτόξευση δορυφόρου από τη Βόρεια Κορέα θα εκληφθεί από τη διεθνή κοινότητα ως άλλη μια πρόκληση της Πιονγκγιάνγκ με στόχο την αποσταθεροποίηση.

«Είμαι πεπεισμένος και σας τονίζω ότι η διεθνής κοινότητα θα θεωρήσει ένα βήμα σαν κι αυτό από τους Βορειοκορεάτες ως άλλη μία ανεύθυνη πρόκληση και μια ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών της υποχρεώσεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM